MicroStrategy gaat voor zeshonderd miljoen dollar aan bitcoins kopen

17-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

MicroStrategy gaat voor zeshonderd miljoen dollar aan bitcoins kopen

Software aanbieder MicroStrategy heeft aangekondigd dat het van plan is om, onder voorbehoud van marktomstandigheden en andere factoren, een totaalbedrag van 600 miljoen dollar in hoofdsom aan converteerbare senior notes aan te bieden. MicroStrategy is van plan de netto-opbrengst van de verkoop van de notes te gebruiken om extra bitcoins te verwerven.

De notes zullen worden aangeboden en verkocht aan gekwalificeerde institutionele kopers overeenkomstig Rule 144A onder de Securities Act. Het aanbod en de verkoop van de notes en de aandelen van MicroStrategy's gewone A-aandelen van klasse A die kunnen worden uitgegeven bij conversie van de notes, indien van toepassing, zijn niet en zullen niet worden geregistreerd onder de Securities Act of de effectenwetten van enig ander rechtsgebied, en de notes en dergelijke aandelen mogen niet worden aangeboden of verkocht in de Verenigde Staten zonder registratie of een toepasselijke vrijstelling van dergelijke registratievereisten. Elk aanbod van de notes zal alleen worden gedaan door middel van een onderhandse biedingsmemorandum.

In vierde kwartaal van 2020 zag het bedrijf zijn omzet licht zakken naar 131,3 miljoen dollar. Het nettoresultaat voor het vierde kwartaal van 2020 bedroeg 2,7 miljoen dollar.

“2020 was een jaar van transformatie voor MicroStrategy. In onze enterprise intelligence-business blijven we de virtuele golf omarmen. We zijn met succes onze prospects en klanten aan het verschuiven naar ons zakelijke cloudplatform en hebben ook ons nieuwe SaaS-aanbod, Hyper.now, gelanceerd. We hebben ook de efficiëntie en winstgevendheid van ons bedrijf drastisch verbeterd,” aldus Michael J. Saylor, CEO van MicroStrategy Incorporated.

“Wat onze bitcoin-strategie betreft, heeft onze baanbrekende beslissing om van bitcoin onze primaire schatkistreserve te maken, MicroStrategy tot een opinieleider in de cryptocurrency-markt gemaakt en grote interesse in MicroStrategy als bedrijf gegenereerd. In de toekomst blijven we plannen om onze bitcoin aan te houden en extra overtollige kasstromen in bitcoin te investeren. Daarnaast zullen we verschillende benaderingen onderzoeken om extra bitcoin te verwerven als onderdeel van onze algemene bedrijfsstrategie. "

Terug naar nieuws overzicht