Lectoraat Blockchain van Hogeschool Saxion reikt voor het eerst Blockchain-scriptieprijs uit

Jan Veuger, Lector Blockchain

10-02-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Lectoraat Blockchain van Hogeschool Saxion reikt voor het eerst Blockchain-scriptieprijs uit

De scriptieprijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt om studenten te stimuleren zich te verdiepen in marktrelevante en vernieuwende thema’s zoals Blockchain. De winnaar is Swayam Shah, hij won €500 met zijn scriptie: ‘A framework for designing self-sustaining ecosystems’. Swayam sloot daarmee tevens zijn master Game and Media Technology aan de Universiteit Utrecht af.

De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de voorgedragen scripties en was het daarnaast unaniem eens over de eerste plaats. Swayam wist een breed geadopteerd ecosysteem onder de aandacht te brengen en dit ook toe te passen. De jury gaf aan dat dit onderzoek zou kunnen gelden als framework en grondlegger voor verder onderzoek. Swayam heeft zijn werk geëvalueerd met talrijke deskundigen en verscheidene case studies uitgevoerd om er zeker van te zijn dat zijn werk volledig en geldig was. Meest opvallend vond de jury dat Swayam erin geslaagd is om een overzicht te creëren in een domein Blockchain dat momenteel uiterst complex, breed en gehypet is en dat momenteel organisaties helpt om nieuwe platformen op te zetten.

“Ik ben ontzettend trots op het behalen van deze prijs! Het voelt als een extra beloning op het schrijven van mijn scriptie, hoewel ik ook plezier heb beleefd aan het uitvoeren van dit onderzoek”, aldus Swayam zelf.

Als runner-up eindigde Jorrit van der Wal (student Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen). Hij schreef zijn scriptie over een gesloten blockchaintoepassing voor zaakdossiers van de politie. Op nummer drie eindigde Huynh Gia Lap (student Finance & Accounting aan de Hogeschool Saxion), zijn scriptie ging over Blockchain toepassen in het Health Care System.

Jan Veuger, (foto) Lector Blockchain: ‘’De scripties gaven een breed beeld van de praktische toepasbaarheid van Blockchain in diverse werkvelden. Verschillende scripties waren technische van aard, maar het was goed om te constateren dat meer studies nu gaan over adoptie en ecosystemen in de digitale en analoge maatschappij. Ook verbindingen van Blockchain in relatie tot AI en Big Data worden steeds meer gemaakt.’’

De Blockchain-scriptieprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt om studenten te stimuleren vaker voor marktrelevante en vernieuwende thema’s te kiezen, die tevens van belang zijn voor Blockchain ontwikkelingen. Ook wordt gepoogd het bewustzijn onder studenten rondom de impact van de resultaten van hun studie en verdere professionalisering en ontwikkeling in Blockchain te stimuleren.

De jury bestond uit: Jolanda ter Maten (international Blockchain Strategic Innovation Advisor and member EU Blockchain Observatory), Rutger Zuidam (Founder Odyssey.org), dr. Peter Verkoulen (coalition manager Dutch Blockchain Coalition) en Jan Veuger (als voorzitter zonder stemrecht en lector Blockchain aan de Hogeschool Saxion).

Kijk terug naar de uitreiking op 5 februari: https://youtu.be/N5vAnSWfEns

Terug naar nieuws overzicht