NETGEAR biedt draadloze mobiele 4G en 5G toepassingen voor werkplekken

17-01-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

NETGEAR biedt draadloze mobiele 4G en 5G toepassingen voor werkplekken

NETGEAR, speler op het gebied van netwerkproducten voor grote en kleine bedrijven en (thuis)kantoren, kondigt twee nieuwe mobiele producten aan. De Nighthawk 4G LTE WiFi 6 Router (LAX20), de eerste draadloze mobiele router voorzien van de nieuwste WiFi 6-technologie, en het NETGEAR 4G LTE Modem (LM1200). De twee mobiele draadloze producten bieden huishoudens en bedrijven internetconnectiviteit op iedere plek, en tevens de mogelijkheid om thuis- of kantoornetwerken met elkaar te verbinden zonder traditionele kabel-, DSL- of glasvezelbreedbandopties.

De Nighthawk LAX20 is voorzien van geavanceerde WiFi 6-netwerktechnologie, en biedt hiermee 1,8Gbps aan WiFi en meer netwerkcapaciteit om een groter aantal aangesloten apparaten op het thuisnetwerk te bedienen. In combinatie met een 4G LTE-modem, voor plekken waar traditionele bekabelde netwerkverbindingen niet beschikbaar of betrouwbaar zijn, biedt de Nighthawk LAX20 router een alternatieve mobiele internetverbinding. De nieuwe router dient ook als ideale oplossing voor gebruikers die internettoegang nodig hebben voor beperkte tijd, bijvoorbeeld in vakantiehuizen of kortetermijnverhuur.

De 4G LTE draadloze capaciteit is ook ontworpen voor gebruikers die een consistente hogesnelheidsverbinding nodig hebben als bekabelde breedband niet beschikbaar, niet snel genoeg of haperend is. Door een forse toename van thuiswerkers, online onderwijs en recreatieve (video)streams is een consistente en betrouwbare internetverbinding van groot belang. De Nighthawk LAX20 is gecertificeerd voor grote mobiele providers, zoals T-Mobile, en biedt daardoor uitkomst op het moment dat er een netwerkstoring is door direct over te schakelen naar LTE. De nieuwe router is tevens uitgerust met NETGEAR Armor, dat alle aangesloten apparaten verbonden met het (thuis)netwerk beschermt tegen cyberdreigingen, en is daarmee een geschikte oplossing voor gezinnen en zakelijke gebruikers.

Het NETGEAR LM1200 modem is een betaalbare en betrouwbare internetverbinding via het 4G LTE-netwerk voor gebruikers die (regelmatig) last hebben van langzaam internet (DSL) of geen vaste breedbanddienst hebben. Het nieuwste 4G LTE-modem van NETGEAR is gecertificeerd om o.a. met T-Mobile te werken. De LM1200 brengt, via een 4G simkaart, gemakkelijk een krachtige en betrouwbare internetverbinding tot stand en kan tevens ook verbonden worden met een WiFi-router of Mesh-systeem voor internet op alle plekken in huis.

Ook de Nighthawk M5 5G mobiele router, erkend als CES 2020 Innovation Award Honoree, is nu wereldwijd beschikbaar. De Nighthawk M5 is ontworpen om hogere internetsnelheden te bieden met een lage latentie via het WiFi 6-netwerk en 5G draadloze connectiviteit. De router is makkelijk onderweg te gebruiken of tijdens vakantie. Daarnaast voorziet de Nighthawk M5 meerdere apparaten tegelijkertijd van betrouwbare internetconnectiviteit voor het hele gezin en biedt tevens de mogelijkheid om gelijktijdig HD-video’s te streamen of online games te spelen. De mobiele router is dankzij zijn veilige en betrouwbare verbinding ook geschikt voor zakelijke gebruikers.

De Nighthawk M5 mobiele router is een ideale oplossing voor mensen die op afstand werken of studeren. Daarnaast kan de router dienen als alternatief voor thuisinternet, dankzij de gigabit Ethernet-poort en externe antenne-poorten kunnen thuisgebruikers het signaalontvangst verbeteren. Met de mogelijkheid om de Nighthawk M5 aan te sluiten op een bestaande thuisrouter, via de 1Gbps Ethernet-poort, brengt de mobiele router 5G-snelheden in een thuisnetwerk, en kan ook gebruikt worden als een fail-over optie voor ononderbroken internet. De router is voorzien van een duurzame lithium-ionbatterij, die tot 13 uur voorziet van stroom en kan eventueel worden verwijderd bij gebruik op een vaste locatie, zoals in huis of op kantoor.

Beschikbaarheid

De Nighthawk M5 mobiele router is beschikbaar in Europa voor een adviesprijs van €799.

De Nighthawk 4G LTE WiFi 6 Router (LAX20) is beschikbaar in Europa voor een adviesprijs van €329.

Beschikbaarheid en prijzen van het NETGEAR 4G LTE Modem (LM1200) worden nader bekendgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht