AMD Ryzen PRO-processors verminderen kopzorgen voor IT-pro's

AMD Ryzen PRO-processors verminderen kopzorgen voor IT-pro's

08-12-2020
Deel dit artikel:

AMD Ryzen PRO-processors verminderen kopzorgen voor IT-pro's

Het inzetten en beheren van een vloot van systemen met AMD Ryzen™ PRO-processors helpt de IT-afdeling om wat een complex, arbeidsintensief proces kan zijn, te versnellen en te stroomlijnen. Elke PRO-processor van AMD is ontworpen met een robuuste set managementfuncties die uitrol, imaging en beheer op schaal vereenvoudigt. En aangezien het compatibel is met uw huidige infrastructuur, hoeft de IT-afdeling niet alweer een nieuwe tool te leren gebruiken om effectief en efficiënt te zijn.

De uitdaging: Meer doen met minder

In de huidige bedrijfs- en productieve omgevingen is duidelijk behoefte aan een efficiënte PC-beheeroplossing. Van IT-teams wordt verwacht dat ze netwerken bouwen, beheren en beveiligen die gelijke tred moeten houden met het toegenomen aantal medewerkers en het gebruik van apparaten. Helaas betekent de voortdurende focus op kostenbeheersing dat IT-teams niet de extra middelen krijgen die ze nodig hebben, ook al wordt hun werklast groter en complexer.

Dit betekent dat de IT-afdeling nieuwe manieren moet vinden om de volledige levenscyclus van de hardware te beheren. De systemen moeten geïmaged, ingericht en uitgerold worden. Dan is het zaak om ervoor te zorgen dat de systemen altijd de laatste updates hebben, van firmware en applicaties tot viruspatches en andere beveiligingsfixes. Terwijl al deze apparaten werken en in beweging zijn, moet het IT-team ook in staat zijn om de inventaris van de assets en de gezondheid van de systemen te volgen. Dit is al moeilijk genoeg als alles zich op één locatie bevindt. Meerdere locaties en medewerkers op afstand maken de situatie nog veel complexer, en iedereen wil uiteraard dat problemen zo snel mogelijk worden opgelost.

De oplossing: Clientbeheer op schaal

Met oplossingen voor clientbeheer kunnen IT-organisaties hun vermogen opschalen om de apparaten die ze inzetten te controleren, monitoren en beveiligen. Of ze nu pc's, laptops, tablets, thin clients of zelfs smartphones beheren, het IT-team heeft oplossingen nodig die hen een deel van dit werk uit handen neemt met geautomatiseerde, geïntegreerde tools die eenvoudig te gebruiken en op te schalen zijn. Dit is hoe technologieteams hun organisaties kunnen helpen de productiviteit van hun apparaten te verhogen zonder de kosten op te drijven, en het stelt IT in staat om hun kostbare tijd te besteden aan strategische taken met een hogere waarde.

managebility.jpg

Inzicht in de basisprincipes van beheerbaarheid

De kern van beheerbaarheidsoplossingen bestaat uit:

  • Een beheerconsole die een IT-beheerder gebruikt voor het bewaken en monitoren van clientapparaten
  • Een of meer processen van medewerkers die draaien op beheerde clientsystemen
  • Een centrale repository om informatie op te slaan (en rapportage mogelijk te maken) over de beheerde clients

In-band of out-of-band?

Deze oplossingen zijn onderverdeeld in twee categorieën: In-band (IB) en out-of-band (OOB).

In-band beheerbaarheid vereist dat de pc-client wordt ingeschakeld, met een volledig functionerend besturingssysteem (OS) en een verbinding met het bedrijfsnetwerk.

Out-of-band beheerbaarheid vereist geen werkend OS en het systeem hoeft niet ingeschakeld te zijn, maar de pc moet wel toegankelijk zijn via het bedrijfsnetwerk. Dit betekent dat er nog steeds basistaken op het gebied van beheer kunnen worden uitgevoerd, zelfs als het besturingssysteem niet goed opstart, of als het systeem is uitgeschakeld of in een slaap- of sluimertoestand verkeert.

Effectieve in-band beheeroplossingen, die werken door middel van software die op het OS draait, zijn misschien wel uw belangrijkste tools voor het beheer van desktop- en mobiele clientsystemen. Veel organisaties vertrouwen al op in-band clientbeheeroplossingen zoals Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM), Microsoft Endpoint Manager (MEM) of een andere vergelijkbare oplossing. Deze oplossingen zijn hardware-agnostisch en stellen u in staat om zowel AMD- als Intel-systemen volledig te beheren met één uniforme oplossing.

Een best practice opbouwen: Begin met in-band

Om zowel kosten als tijd te besparen, moeten IT-organisaties zich eerst richten op effectief in-band clientsysteembeheer. Door gebruik te maken van bestaande in-band beheertools en best practices toe te passen terwijl de client aanstaat en het besturingssysteem in werking is, kunnen operationele besparingen worden gerealiseerd.

Zodra een organisatie een solide fundament van in-band beheer heeft, kan de IT beginnen met het realiseren van extra voordelen door clients in staat te stellen om essentiële out-of-band beheerfunctionaliteit te ondersteunen. Hoewel in-band beheeroplossingen voldoen aan het grootste deel van de dagelijkse voorspelbare IT-behoeften, zijn er momenten dat u een systeem moet beheren dat is uitgeschakeld of in een staat verkeert waarin het besturingssysteem niet beschikbaar is.

Opwaarderen naar out-of-band

Dit is waar out-of-band beheerbaarheid essentieel is. Out-of-band clientbeheertechnologie stelt u in staat om clientsystemen op afstand te monitoren en te beheren, waarbij u vertrouwt op een hardware-matig out-of-band communicatiekanaal dat onafhankelijk is van het OS, waardoor deze belangrijke functies mogelijk worden:

  • In-/uitschakelen op afstand
  • Versnelde, geautomatiseerde beveiligingsupdates en viruspatches
  • Diagnostiek op afstand
  • Inventarisatie van assets

Zo slaagt IT erin om meer te doen met minder, en helpt het een groeiend netwerk van apparaten te beheren zonder dat er extra tools of personeel nodig zijn.

Alles op een rijtje: Het voordeel van AMD PRO Manageability:

AMD PRO Manageability brengt zowel in-band als out-of-band beheermogelijkheden samen in één oplossing die IT-organisaties kunnen gebruiken om hun pc-vloot te beheren.

AMD Ryzen PRO-processors met de beheerbaarheid van AMD PRO ondersteunen de 'Desktop and mobile Architecture for System Hardware' (DASH)-standaard. DASH is een open, interoperabele webgebaseerde beheerstandaard voor desktop- en mobiele clientsystemen, die veilig out-of-band en beheer op afstand in multi-vendor, gedistribueerde bedrijfsomgevingen mogelijk maakt.

AMD PRO Manageability, geïntegreerd met populaire in-band beheerconsoles SCCM en MEM, stelt IT-organisaties in staat om één console te gebruiken voor zowel in- als out-of-band beheer, waardoor de ondersteuningsinfrastructuur en de toolvereisten die nodig zijn voor het beheer van DASH-conforme systemen, worden vereenvoudigd.

Door de kracht van in-band beheer te combineren met industriestandaard, leveranciersneutraal en platformonafhankelijk DASH out-of-band beheer, kunt u de kopzorgen van IT-beheer sterk verminderen. U hoeft systemen niet meer aan te laten staan voor het buiten werktijd beheren van patches. Met DASH kunt u de patch-uitrol versnellen door alle systemen aan te zetten voordat u een kritische patch uitrolt. Zodra alle patches zijn uitgerold, kunt u de systemen weer uitschakelen om energie te besparen. En dit kunt u allemaal doen vanaf één console voor alle DASH-conforme systemen.

Een andere, veel voorkomende zorg van een IT-departement is de ondersteuning van eindgebruikers, waarvoor vaak de werkplek bezocht moet worden. DASH geeft u de mogelijkheid om op afstand een diagnose te stellen en problemen met hardwarecomponenten, BIOS-configuratieproblemen of problemen op OS-niveau op te lossen. Indien nodig kunt u zelfs een nieuwe image op het systeem zetten door het te laten booten vanaf een ander image, zoals een netwerkshare, opstartbare cd-rom of dvd, herstelstation of een ander opstartapparaat, zonder enige lokale gebruikersinteractie.

Een slimmer pad naar een eenvoudiger clientbeheer

Op open standaarden gebaseerde beheerbaarheidsinstrumenten en -technologieën verlagen de totale beheerskosten door de beheertaken te vereenvoudigen. In plaats van een complexe, vaak redundante set van beheertools voor elke fabrikant te moeten leren, kunnen IT-beheerders gebruikmaken van een uniforme set van tools om systemen van meerdere leveranciers te beheren. Dit stelt organisaties in staat om de kosten en complexiteit van het beheer van heterogene omgevingen te verminderen, zonder dat dit ten koste gaat van de paraatheid van IT of de beveiliging. Het betekent ook dat IT-teams hun expertise kunnen richten op het voldoen aan kritische bedrijfsbehoeften in plaats van te worstelen met verschillende gespecialiseerde tools voor het beheer van specifieke systemen.

AMD Ryzen PRO-processors maken deze vrijheid mogelijk met AMD PRO Manageability, en bieden zo breed ondersteunde out-of-band beheerbaarheidsoplossingen. Met een ontwerp op basis van open standaarden dat niet alleen werkt binnen uw bestaande omgeving, maar ook echte keuzevrijheid mogelijk maakt. In combinatie met andere AMD PRO-technologieën betekent dit dat zowel de IT-afdeling als eindgebruikers moderne prestaties, beveiligingsfuncties en naadloos beheer krijgen, zelfs binnen de meest veeleisende zakelijke en technologische omgevingen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de AMD Ryzen PRO-processors kunt u terecht op https://www.amd.com/en/ryzen-pro

Door: Dan Ivanciw (Sr. Manager, Technology Enablement Group) en Chris Stoecker (Field Applications Engineer), AMD

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security