IBM Cloud levert Quantum-Safe Cryptography en Hyper Protect Crypto Services

03-12-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM Cloud levert Quantum-Safe Cryptography en Hyper Protect Crypto Services

IBM heeft een reeks cloudservices en -technologieën aangekondigd die zijn ontworpen om klanten te helpen het hoogst beschikbare niveau van cryptografische coderingsbeveiliging te behouden om bestaande gegevens in de cloud en bereid klanten voor op toekomstige bedreigingen die kunnen evolueren met de vooruitgang in quantum computing. Het bedrijf, ontwikkeld door wetenschappers van IBM Research, biedt nu ondersteuning voor kwantumveilige cryptografie voor sleutelbeheer en applicatietransacties in IBM Cloud, waardoor het de meest holistische kwantumveilige cryptografische benadering in de branche is voor het beveiligen van gegevens die momenteel beschikbaar is, aldus IBM.

De nieuwe mogelijkheden zijn onder meer:

Quantum Safe Cryptography-ondersteuning: door het gebruik van open standaarden en open source-technologie verbetert deze service de standaarden die worden gebruikt om gegevens tussen onderneming en cloud te verzenden, waardoor gegevens worden beveiligd met behulp van een kwantumveilig algoritme.

Uitgebreide IBM Cloud Hyper Protect Crypto Services: er zijn nieuwe mogelijkheden beschikbaar om de privacy van gegevens in cloudtoepassingen te verbeteren, waarbij gegevens die via het netwerk naar cloudtoepassingen worden verzonden en gevoelige gegevenselementen zoals creditcardnummers, worden opgeslagen in een database die bij de toepassing kan worden versleuteld -niveau - ondersteund door het hoogste niveau van versleuteling van cryptografische sleutels in de branche met 'Keep Your Own Key' (KYOK) mogelijkheid.

"Nu onze afhankelijkheid van gegevens groeit in het tijdperk van hybride cloud- en kwantumcomputermogelijkheden, wordt de behoefte aan gegevensprivacy nog belangrijker. IBM biedt nu de meest holistische kwantumveilige benadering voor het beveiligen van gegevens die momenteel beschikbaar is en om bedrijven te helpen beschermen bestaande gegevens helpen beschermen tegen toekomstige bedreigingen ", aldus Hillery Hunter , Vice President en Chief Technology Officer, IBM Cloud. "Beveiliging en compliance blijven centraal staan voor IBM Cloud terwijl we blijven investeren in vertrouwelijk computergebruik en onze toonaangevende versleutelingsmogelijkheden om allerlei soorten ondernemingen te helpen - vooral die in sterk gereguleerde industrieën - om gegevens te beveiligen."

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht