Gebruikerservaring analyseren met Citrix Performance Analytics

11-06-2020
Deel dit artikel:

Gebruikerservaring analyseren met Citrix Performance Analytics

User experience monitoring is een steeds populairder wordende manier om een eindgebruikersomgeving zoals Citrix Virtual Apps en Desktops te monitoren. Iedere Citrix beheerder zal u vertellen dat gebruikerservaring een belangrijk aandachtspunt is. Het is belangrijk dat we de applicaties en desktops uitrollen die onze eindgebruikers helpen productiever te zijn vanaf de locatie waar zij werken.

Het monitoren van de gebruikerservaring is een nieuwe insteek en vertelt het verhaal van uw omgeving op een andere manier dan traditionele monitoringsoplossingen. Deze laatste zijn met name gericht op de belangrijke resources die in uw omgeving worden gebruikt. Gebruikerservaring is bij ons top of mind, dus hoe kunnen we deze op een nauwkeurigere manier kwantificeren?

Dit is waar Citrix Performance Analytics uitkomst biedt. De oplossing berekent de gebruikerservaring voor iedere gebruiker die de apps en desktops gebruikt uit uw Virtual Apps en Desktops omgeving of Citrix Cloud hosted service. Deze gebruikers worden gecategoriseerd in de categorieën 'uitstekend', 'redelijk' en 'slecht'.

Lees verder in de Engelstalige blogpost van George Spiers, Citrix CTP bij eG Innovations.

Terug naar nieuws overzicht