Klantvertrouwen in Centric neemt af

17-03-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Klantvertrouwen in Centric neemt af

Klanten van Centric hebben minder vertrouwen in het bedrijf zo blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau Quint samen met Whitelane Research. Dit meldt RTV Oost. Er is bij Centric onrust sinds eigenaar en baas Gerard Sanderink een relatie heeft met de zelfverklaarde cybersecurity expert Rian van Rijbroek. De onrust wordt gekenmerkt door ontslagen aan de top en rechtszaken.

Quint deed volgens RTV Oost onderzoek onder tweehonderd Nederlandse organisaties die per jaar meer dan 1 miljoen euro aan outsourcingsdiensten afnemen bij partijen zoals Centric, KPN, Deloitte, Capgemini en Atos. Een jaar geleden had Centric een gemiddelde klanttevredenheid van 79 procent. Nu staat Centric op de twintigste en de één na laatste plek met een klanttevredenheid van 59 procent. Dat is ver onder het gemiddelde aldus RTV Oost. Overigens meldt het artikel dat veel klanten niet bij Centric weg zullen gaan omdat de keuze beperkt is rond het overstappen naar een nieuwe partij. 

Centric meldt zelf op diverse andere mediaberichten dat de continuïteit van de bedrijfsvoering van en de kwaliteit van de dienstverlening geen moment in gevaar is geweest en/of zal komen.

Minister Eric Wiebes (VVD) maakt zich tot nu geen zorgen over het gedoe bij Centric en Oranjewoud, waar aan de top veel ontslagen zijn gevallen (met als gevolg ook rechtszaken) sinds eigenaar Gerard Sanderink zijn nieuwe vriendin Rian van Rijbroek bij bepaalde zaken betrekt. Dit meldde hij eerder in een brief aan de Tweede Kamer.

Terug naar nieuws overzicht