HPE ziet omzet dalen door minder vraag naar servers en storage

Antonio Neri, CEO HPE

03-03-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

HPE ziet omzet dalen door minder vraag naar servers en storage

Hewlett Packard Enterprise ( HPE ) heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2020, eindigend op 31 januari 2020. De netto-omzet bedroeg 6,9 miljard dollar, een daling van 8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar indien gecorrigeerd voor valuta. Vooral de server business daalde. Analisten hadden gemiddeld 7,21 miljard dollar omzet verwacht, aldus Bloomberg. De nettowinst steeg van 177 naar 333 miljoen dollar.

Marktonzekerheid, aanbodbeperkingen en beperkingen van de productiecapaciteit in Noord-Amerika hadden invloed op de omzet in het eerste kwartaal, met name rond server toepassingen.

Segmentresultaten

Intelligent Edge keerde terug naar groei met een omzet van 720 miljoen dollar, een stijging van 4% jaar op jaar wanneer gecorrigeerd voor valuta, met een operationele marge van 9,7%, een stijging van 630 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Verbeteringen in Noord-Amerika verkoopleiderschap en go-to-market segmentatie werpen hun vruchten af met een groei met dubbele cijfers in Noord-Amerika en een groei van 13% indien gecorrigeerd voor valuta in het totale WLAN-product portfolio.

De omzet met Compute business, zoals servers, bedroeg 3 miljard dollar, een daling van 15% op jaarbasis, gecorrigeerd voor valuta, met een operationele marge van 9,5%, vlak ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De omzet stond dit kwartaal onder druk vanwege een ongelijkere bedrijfsomgeving, beperkingen in de levering van componenten en beperkingen van de productiecapaciteit in Noord-Amerika .

High Performance Compute & Mission Critical Systems (HPC & MCS) omzet was 823 miljoen dollar, een stijging van 6% op jaarbasis, gecorrigeerd voor valuta, met 6,0% operationele marge, een daling van 660 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. HPC-business blijft aan kracht winnen met meer dan 2 miljard dollar aan toegekende business die naar verwachting zal worden geleverd door FY23.

De omzet uit de storage business bedroeg 1,3 miljard dollar, een daling van 7% op jaarbasis, gecorrigeerd voor valuta, met een operationele marge van 18,1%, een daling van 60 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Hyperconverged-infrastructuur vertoont aanhoudend momentum, een stijging van 6% jaar op jaar wanneer gecorrigeerd voor valuta en Big Data, een stijging van 45% jaar op jaar wanneer gecorrigeerd voor valuta.

De omzet van Advisory & Professional Services (A&PS) bedroeg 243 miljoen dollar, plat jaar op jaar gecorrigeerd voor valuta, met (0,8%) operationele marge, een stijging van 12,5 punten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. A&PS is een strategisch bedrijf dat een aanzienlijke verkoop van infrastructuur en operationele diensten binnenhaalt.

De omzet van Financial Services bedroeg 859 miljoen dollar, een daling van 6% op jaarbasis, gecorrigeerd voor valuta, met een operationele marge van 8,5%, een stijging van 10 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De netto-portefeuille-activa stegen met 2% jaar-op-jaar wanneer gecorrigeerd voor valuta, en het financieringsvolume steeg met 2% jaar-op-jaar wanneer gecorrigeerd voor valuta. Het bedrijf behaalde een rendement op eigen vermogen van 14,8%, een daling van 90 basispunten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

"HPE's eerste kwartaalresultaten tonen voortdurende vooruitgang ten opzichte van onze strategische prioriteiten om ons bedrijf te verplaatsen naar hogere marges en meer terugkerende inkomsten tegen een dynamische marktachtergrond," zei Antonio Neri (foto), president en CEO van Hewlett Packard Enterprise. “Terwijl onze totale omzet voor het kwartaal daalde, voornamelijk als gevolg van onze Compute-activiteiten, groeiden we onze ARR met 19 procent en zagen we winstgevende groei in belangrijke investeringsgebieden, waaronder Intelligent Edge, High Performance Compute, Hyperconverged Infrastructure, Big Data Storage en Operationeel Diensten bestellingen. "

"We hebben de winst per aandeel en de brutomarge verbeterd en tegelijkertijd belangrijke investeringen gedaan voor toekomstige innovatie," vervolgde Neri. “Geconfronteerd met voortdurende macro-onzekerheid, heb ik er alle vertrouwen in dat we ons bedrijf met discipline en focus beheren, de juiste acties ondernemen en onze spil naar voren brengen om unieke edge-to-cloud-ervaringen als service te leveren. Wij zijn van mening dat de combinatie op de lange termijn winstgevende groei en een sterk rendement op investeringen zal stimuleren. "

Terug naar nieuws overzicht
Cloud