Main Capital neemt belang in Exxellence en SMQ
03-03-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Main Capital neemt belang in Exxellence en SMQ

Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Exxellence en SMQ, voorheen onderdeel van de Kune Group. Gezamenlijk zullen Exxellence en SMQ de Exxellence Groep vormen. Exxellence is een soaanbieder van softwareoplossingen waarmee overheden en semi-publieke organisaties efficiënter werken en hun dienstverlening kunnen optimaliseren en de inwoner centraal kunnen zetten. SMQ adviseert op het gebied van Belastingen (WOZ), Vastgoed (BAG), Burgerzaken (BRP) en de Omgevingswet (DSO) en biedt daarmee een complementaire service naast de software producten van Exxellence.

Exxellence en SMQ, beiden gevestigd in Hengelo, waren tot voor kort beiden onderdeel van de Kune Group. Kune is opgericht in 2001, als fusie tussen Exxellence en SMQ. Exxellence Groep telt ruim 100 werknemers en bedient meer dan 120 klanten door heel Nederland, variërend van gemeenten en waterschappen tot woningbouwcorporaties en zorginstellingen. Voorbeelden van klanten zijn de gemeente Utrecht, het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente, de omgevingsdienst regio Utrecht, de gemeente Tilburg en het land Curacao.

Exxellence Groep heeft een duidelijke focus op gemeenten en andere semi-publieke instanties. Middels haar zaaksysteem en selfservice CRM stelt Exxellence Groep haar klanten in staat verbindingen te leggen tussen overheden en inwoners, systemen en processen, met de inzet van experts en slimme tools. Naast software oplossingen voert de Exxellence Groep projecten uit op het gebied van WOZ, BAG en BRP door middel van consultancy, detachering en proces outsourcing. Het producten- en dienstenaanbod van de Exxellence Groep ondersteunt overheden optimaal in de DSO transitie.

Samenwerking Exxellence Groep – Main Capital
Met de expertise van Main Capital in de Europese software markt gaat Exxellence Groep haar productportfolio verder ontwikkelen en uitbouwen met aanpalende puntoplossingen, als ook de toegevoegde waarde richting haar klanten optimaliseren. Exxellence Groep zal optimaal inspelen op marktontwikkelingen en ontwikkelingen in wet- en regelgeving om haar klanten optimaal te kunnen bedienen met gebruiksvriendelijke software oplossingen en kwalitatieve advisering en detachering. Aanvullend zal de onderneming op zoek gaan naar strategische combinaties met sterke ondernemers in de overheidsmarkt, ten einde het productaanbod en marktaandeel uit te breiden en een duurzaam tegengewicht te bieden aan de grote spelers in de markt. Main borduurt hierbij voort op de met voormalige portfolio onderneming Roxit opgedane ervaring in deze markt.

Michel Veenhuis (Directeur Exxellence) en Harco Wesselink (Directeur SMQ): “Wij hebben als Exxellence en SMQ in de afgelopen 19 jaar een sterke positie opgebouwd in de overheidsmarkt, in het bijzonder bij lokale overheden en we zijn trots op wat we hebben bereikt. Door het toetreden van Main zijn we in staat onze positie nog verder uit te bouwen en verder te groeien. Het is een goede ontwikkeling voor onze klanten, medewerkers en alle andere stakeholders omdat we hiermee continuïteit kunnen garanderen.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital): “Main heeft een strategische focus en gaat een lange termijn samenwerking aan om de onderneming te ondersteunen in de volgende fase van groei. Hierbij is het voor ons belangrijk om een stakeholders benadering toe te passen en Exxellence te ondersteunen om partnerships aan te gaan met haar klanten. In samenwerking met Michel en Harco voorzien we interessante mogelijkheden voor de uitbouw van het product porfolio ten einde dit te faciliteren. Op een duurzame wijze zullen Main en management gezamenlijk toewerken naar een leidende marktpositie, met een optimaal product- en dienstenaanbod gericht op het strategisch ondersteunen van organisaties binnen het publieke domein.”

Terug naar nieuws overzicht