CEO Enrique Lores: HP staat open voor gesprekken met Xerox

CEO Enrique Lores: HP staat open voor gesprekken met Xerox

25-02-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

CEO Enrique Lores: HP staat open voor gesprekken met Xerox

HP staat open voor gesprekken met Xerox over een potentiële overname. Dit zegt CEO Enrique Lores tijdens de presentatie van de eerste kwartaalcijfers van het bedrijf, die beter zijn dan verwacht. De omzet daalde met 0,6 procent tot 14,6 miljard dolar, terwijl de nettowinst 15,6 procent daalde tot 700 miljoen dollar.

Lores wijst tijdens de presentatie opnieuw het overnamebod van Xerox af. Hij herhaalde hierbij dat Xerox HP te laag waardeert en wijst op de financiële positie van het bedrijf. HP lijkt zijn houding ten opzichte van Xerox te versoepelen. Zo geeft Lores aan dat HP bereid is met Xerox te onderhandelen. Lores erkent de potentiële synergie van een eventuele fusie. Hij schat de kostenvoordelen echter op 1 miljard dollar, in plaats van de 2 miljard dollar die Xerox verwacht.

Lores noemt als voorwaarde voor een eventuele fusie dat de waardeverhouding tussen de twee bedrijven hun werkelijk waarde vertegenwoordigd. Daarnaast moeten voldoende financiële middelen aanwezig zijn om de behoeften van de bedrijven te adresseren. Ook moet een eventuele fusie gebaseerd zijn op realistische en haalbare synergieën.

Terug naar nieuws overzicht