Atos boekt meer omzet en winst

Élie Girard, CEO Atos

19-02-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Atos boekt meer omzet en winst

Atos zag zijn omzet in 2019 met 1,4 procent stijgen naar 11,5 miljard euro. De nettowinst steeg van 630 miljoen naar 660 miljoen euro. De Benelux en Nordics regio van Atos zag de omzet met 3 procent stijgen.

De omzet uit de Infrastructure & Data Management business was 6,3 miljard euro. De Business & Platform Solutions omzet bedroeg 4,2 miljard euro.

De omzet uit de Big Data & Cybersecurity divisie steeg met 18,3 procent naar 1,05 miljard euro.

Elie Girard, CEO, zei: “We hebben 2019 voltooid op een sterke noot van + 2% organische groei in de vierde kwartaal, geleid door een versnelling van onze prestaties in Cloud, en in Big Data en Cybersecurity. De dynamiek commerciële activiteiten gedurende het hele jaar weerspiegelen ons vermogen om de onderneming ondernemingsbreed en end-to-end te stimuleren initiatieven voor digitale transformatie. We hebben ook onze operationele winstgevendheid verbeterd in 2019 en een solide gratis geleverd kasstroom van meer dan 600 miljoen euro. Ik ben trots op de toewijding van de Atos-teams om zoiets te bereiken prestatie. Met de overname van Syntel en de terugtrekking van Worldline, eerder deze maand voltooid onder zeer gunstige omstandigheden heeft de Groep een eerste stap gezet in de herpositionering van zichzelf in de richting van een pure digitale speler, terwijl verbetering van het aandeelhoudersrendement en behoud van volledige financiële flexibiliteit. Atos is nu klaar om verder te gaan naar de volgende stap."

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Security