DXC Technology maakt kwartaalcijfers bekend

10-02-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

DXC Technology maakt kwartaalcijfers bekend

DXC boekte in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2020 een omzet van 5,02 miljard dollar. Dat is een daling van ongeveer 3 procent ten opzichte van de 5,19 miljard dollar die DXC rapporteerde voor het fiscale derde kwartaal van 2019. Maar de omzet komt hoger uit dan was verwacht.

De omzet uit zakelijke services steeg met 8,8 procent naar 2,36 miljard dollar. De omzet uit infrastructuur services daalde met 11,5 procent naar 2,66 miljard dollar.

Het nettoresultaat bedroeg 90 miljoen dollar, dat is lager dan de 466 miljoen winst van vorig jaar.

ITO

"We hebben resultaten voor het derde kwartaal geleverd die in lijn zijn met ons plan. Ik ben blij met de eerste vooruitgang die we hebben geboekt met onze twee belangrijkste prioriteiten, het runnen van de onderneming en het ontsluiten van waarde", aldus Mike Salvino (foto), president en CEO. " uitvoeren van onze gerichte strategie gericht op de enterprise technology-stack. Onze prestaties in het derde kwartaal zijn een positieve eerste stap in de positionering van DXC voor succes op lange termijn". Er ligt komende tijd onder andere en sterke focus in de uitbouw van IT Outsourcing (ITO) business.

DXC heeft verder Ian Read, voormalig voorzitter en CEO van Pfizer, benoemd tot nieuwe voorzitter van het bedrijf. Hij volgt David Herzog op.

Chris Drumgoole, de CIO van General Electric, is nu aan de slag als CIO voor DXC.

Lees meer details hier.

Terug naar nieuws overzicht