HP slaat overnamebod Xerox opnieuw af

25-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HP slaat overnamebod Xerox opnieuw af

HP slaat het overnamebod van Xerox opnieuw af. Dit doet het bedrijf nadat Xerox eerder een ultimatum stelde en met een vijandig overnamebod dreigde; Xerox dreigt het bod direct aan aandeelhouders van HP voor te leggen.

Dit blijkt uit een brief die HP naar Xerox heeft gestuurd. "We zijn van mening dat het belangrijk is te benadrukken dat we niet afhankelijk zijn van een Xerox combinatie. We hebben veel vertrouwen in onze strategie en de talrijke kansen die HP heeft om op de lange termijn waarde te creëren, waaronder het inzetten van onze sterke balans om meer van onze significant ondergewaardeerde aandelen te kopen en waarde creërende overnames en fusies", schrijft de Raad van Bestuur van HP.

'Opportunistische voorwaarden'

"Uit jullie agressieve woorden en intenties blijkt dat Xerox is gericht op het afdwingen van een potentiële combinatie op basis van opportunistische voorwaarden en zonder het leveren van adequate informatie. Tijdens private besprekingen in augustus en september hebben we meerdere malen onze vragen voorgelegd. Jullie zijn er niet in geslaagd deze te adresseren, kozen ervoor weg te lopen en een vijandige aanpak te hanteren in plaats van een productiever pad te volgen. Deze fundamentele problemen zijn niet verdwenen, en jullie nu publieke urgentie om deze deal te versnellen zonder deze vragen te adresseren vergroot uitsluitend onze zorgen over jullie business en prospects. We hebben dan ook due dilligence nodig om te beoordelen o een combinatie met Xerox toekomst heeft.'

Xerox legde HP eerder een ultimatum op. Indien de partijen voor 17:00 uur EST op maandag 25 november 2019 geen overeenstemming hebben bereikt dreigt Xerox zijn overnamebod direct aan de aandeelhouders van HP voor te leggen.

De volledige brief van HP aan Xerox is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht