Xerox dreigt overnamebod aan aandeelhouders HP voor te leggen
21-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Xerox dreigt overnamebod aan aandeelhouders HP voor te leggen

Xerox dreigt zijn overnamebod direct aan de aandeelhouders van HP voor te leggen indien het bedrijf het bod niet opnieuw in overweging neemt. Dit blijkt uit een brief die Xerox naar de directie van HP heeft gestuurd.

John Visentin, vice-bestuursvoorzitter en CEO van Xerox, geeft in de brief aan dat Xerox vastbesloten is de voorgestelde overname van HP te volbrengen. Xerox stelt HP een ultimatum: indien de partijen voor 17:00 uur EST op maandag 25 november 2019 geen overeenstemming hebben bereikt legt Xerox zijn overnamebod direct aan de aandeelhouders van HP voor.

Overnamebod verworpen

Xerox bood onlangs 22 dollar per aandeel voor HP, wat neerkomt op een totaalbedrag van 33 miljard dollar. Dit is drie keer hoger dan de marktwaarde van HP. Het overnamebod werd op 17 november unaniem verworpen door het bestuur van HP. Het bestuur sprak onder meer zijn zorgen uit over te grote schulden voor fusietransacties die de aandelen van het gecombineerde bedrijf beïnvloeden. "We constateren dat de omzet van Xerox is gedaald van 10,2 miljard naar 9,2 miljard dollar sinds juni 2018, wat voor ons belangrijke vragen oproept met betrekking tot het traject van uw bedrijf en toekomstige vooruitzichten", schreef HP in een brief.

Visentin schrijft verbaasd te zijn dat het overnamebod is afgewezen. Hij wijst er onder meer op dat het aandeel HP door HP's financiële adviseur Goldman Sachs & Co op 14 dollar is gewaardeerd nadat HP op 3 oktober zijn reorganisatieplannen aankondigde. "Ons bod biedt 57% bovenop Goldman's prijsstelling en 29% bovenop HP's gemiddelde handelsprijs van 17 dollar over dertig dagen."

De volledige brief van Xerox is hier te vinden.

Terug naar nieuws overzicht