Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
16-11-2019 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Gartner update met Mercer Rowe van Commvault

“Een van de belangrijkste aspecten van de transitie naar de cloud is data”, zegt Mercer Rowe van Commvault in deze reportage. “Klanten willen daar waarde uit kunnen halen.” Het team van Dutch IT-channel en Executive People sprak tijdens Gartner IT Symposium/Xpo met hem over het overkoepelende thema, de digitale maatschappij.

Rode draad

De rode draad dit jaar was Leading the Digital Society. Dit is een logisch vervolg op de eerdere edities van dit grootschalige CIO-event. Waar eerst de inspanningen en uitdagingen van de CIO binnen de eigen organisatie centraal stonden, gaat het steeds meer om de effecten die beslissingen van CIO’s hebben buiten de organisatie. Aanvankelijk op partners, leveranciers en klanten, maar niemand kan meer negeren dat de hele maatschappij geraakt wordt door digitalisering van organisaties. 

Ethische kant

Niet voor niets is er steeds meer aandacht voor de ethische kant van automatisering. Want wie is uiteindelijk verantwoordelijk voor beslissingen die machines nemen op basis van artificial intelligence? Van fysieke schade tot privacyschendingen en discriminatie, CIO’s zijn binnen organisaties bij uitstek in de positie om de gevolgen van automatiseringsbeslissingen te doorgronden, en hun peers in de business daarover te adviseren. 

AI

In 2022 zal bijna de helft van alle medewerkers gebruik maken van AI bij het nemen van beslissingen, is een van de voorspellingen waar Gartner mee kwam op de eerste dag van IT Symposium 2019 in Barcelona. Tijdens de keynote introduceerde Gartner daarom het Techquilibrium, een evenwichtspunt waarop organisaties kunnen concurreren, en leiden, in de digitale maatschappij. Die digitale maatschappij is volgens Gartner de som van alle interacties tussen mensen, machines en dingen. CIO’s kunnen hier winnen ‘in de bochten’, door in te spelen op drie krachten: geopolitiek, economie en de opkomst van digital giants

Terug naar video overzicht

Tags

gartner
Gartner