Eindhoven Venture Capital Fund II investeert in Manus VR
10-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Eindhoven Venture Capital Fund II investeert in Manus VR

Het Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II) investeert in Manus VR, leverancier van industriële data-handschoenen. De investering wordt ingezet om te investeren in verdere productontwikkeling en het versterken van de internationale sales en marketing. EVCF II is een investeringsfonds van ECFG.

Manus VR is opgericht in 2014. Nadat gestart is met een focus op de consumentenmarkt, is in 2017 besloten de focus te verleggen naar de zakelijke markt. De afgelopen jaren is onder andere geïnvesteerd in VR-handschoenen van hoge kwaliteit en comfort, gebruiksgemak en in softwareoplossingen. Ook is het bedrijf partnerships aangegaan met wereldwijde spelers op het gebied van virtual reality en augmented reality.

NASA, Daimler en Volkswagen

AR en VR maken het voor bedrijven onder meer mogen kostenbesparingen te realiseren, bijvoorbeeld door werknemerstrainingen virtueel uit te voeren. De Manus VR-handschoenen zijn al in gebruik door grote cliënten zoals NASA, Daimler en Volkswagen.

Hans Bloemen, managing director ECFG: "We hebben het volste vertrouwen in het bedrijf, de ondernemers en het management. Het product is uniek en toonaangevend. Het is knap wat er in de afgelopen periode is neergezet en ik geloof oprecht dat de investering van ons fonds Manus naar de volgende fase gaat brengen. De fase waar Manus zich in bevindt sluit goed aan bij de investeringsfocus van EVCF II. Het fonds heeft tot doel de versnelde groei van bedrijven in het technologische ecosysteem van de Brainport-regio te faciliteren, waarbij we ‘zij aan zij’ met de ondernemers en andere aandeelhouders opereren. Het gaat dan niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring. Dit is hoe we samen echte toegevoegde waarde realiseren. Overigens is Manus de vijfde participatie van ons fonds in vijftien maanden tijd."

Bart Loosman, CEO Manus VR: "Wij zijn zeer tevreden met ECFG als nieuwe investeerder, er is een duidelijk gezamenlijk belang om Manus te laten groeien en ECFG is een echte hands-on partner. De ambities zijn altijd hoog geweest en met deze investering staat ons niets meer in de weg om onze visie realiteit te maken."

Terug naar nieuws overzicht