Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
08-11-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Fujitsu Forum belicht tech innovaties voor digitale transformatie

Meer dan tienduizend bezoekers namen deel aan het Fujitsu Forum 2019 in München. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People was er ook bij een sprak in een video update met Fujitsu kopstukken Bas de Reus, Louis Hensen en Dr. Joseph Reger.

Tijdens het evenement stond de vraag centraal hoe ondernemingen baanbrekende technologieën voor digitale transformatie het best kunnen inzetten en welke rol de co-creatie van vertrouwde ecosystemen daarin speelt.

Het thema van het forum van dit jaar was ‘Human Centric Innovation – Driving a Trusted Future’. Fujitsu liet tijdens dit evenement zien hoe nieuwe technologieën binnen een vertrouwd ecosysteem een succesvolle transformatie kunnen ondersteunen. Deskundige sprekers gingen in op het belang van vertrouwen bij het opstellen van nieuwe bedrijfsmodellen en zetten uiteen hoe opkomende technologieën op de meest verantwoorde en ethische manier ingezet kunnen worden.

Fujitsu Laboratories in praktijk

Een belangrijk thema tijdens het forum was het opbouwen van vertrouwen op de werkplek. Senior vertegenwoordigers van Fujitsu Laboratories lieten in München zien hoe dit er in de praktijk aan toegaat. Zij demonstreren hoe Fujitsu’s baanbrekende AI-initiatieven worden ondersteund door ethisch verantwoorde technologieën, die verklaarbaar en betrouwbaar zijn. In de video spreekt Hensen ook over de AI innovaties van Fujitsu.

Ervaar Human Centric Design

Bezoekers konden tijdens het forum deelnemen aan een miniworkshop digitale transformatie om een idee te krijgen van de kracht van Fujitsu's unieke samenwerkingsmethode, genaamd Human Centric Experience Design. Deze verkorte sessies volgden dezelfde aanpak als de oorspronkelijke co-creatie workshops die worden uitgevoerd bij klanten wereldwijd en in de Fujitsu Digital Transformation Centers in München, Londen, New York, Sydney, Tokio en Osaka.

Klantencentrum in India

Fujitsu kondigde verder aan dat het een ultramodern klantencentrum zal opzetten in Pune in India, die de toepassing van de digitale transformatie moet versnellen. De Fujitsu Gateway biedt uitgebreide demonstraties van de mogelijkheden van Fujitsu’s Global Delivery. Het zal vanaf begin 2020 een centraal verbindingspunt vormen voor klanten wereldwijd die zowel fysiek op locatie welkom zijn als digitaal via Fujitsu global locations. De Gateway zal virtueel de expertise van Fujitsu's netwerk van Global Delivery Centers verbinden met die van lokale teams over de hele wereld en het hoofdkantoor van Fujitsu in Japan.

Innovaties in het Demonstration Center

Het Demonstration Center zal Fujitsu’s nieuwste innovaties belichten voor de werkplek, cybersecurity en multicloud-management. Allen gericht op het versnellen en versoepelen van de digitale transformatie. Bovendien kunnen bezoekers hier aan de slag met de nieuwste servers, opslag- en clientcomputers. Zo kunnen zij oplossingen ontdekken voor het beheer van zelfs de meest complexe hybride infrastructuren.

Innovaties die in dit center aan bod komen, zijn onder andere de twee geheel nieuwe opslagoplossingen: de all-flash ETERNUS AF150 S3 en het hybride opslagsysteem ETERNUS DX900 S5. Met deze oplossingen breidt Fujitsu haar portfolio verder uit om aan de behoeften van elk datacenter te voldoen door de juiste architectuur te bieden voor alle gegevensvereisten en bedrijfsvoorwaarden.

Het vernieuwde portfolio van PRIMERGY servers op instapniveau werd ontwikkeld om de prestaties van de toekomstbestendige workload voor kleine en middelgrote ondernemingen te verbeteren.

Ook werd op het evenement aandacht besteed aan Infrastructure Manager (ISM) als de krachtige, nieuwe standaard voor het bewaken en beheren van complete IT-landschappen. ISM is een stap richting het software gedefinieerde datacenter.

Terug naar video overzicht
Digitale Transformatie