Splunk neemt SignalFx over
23-08-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Splunk neemt SignalFx over

Splunk neemt SignalFx over, een SaaS-bedrijf dat real-time monitoring en meetgegevens levert voor cloudinfrastructuur, microservices en applicaties. Met de overname verstevigt Splunk zijn positie op de markt voor Application Performance Monitoring (APM).

"Data is de brandstof van moderne business en de overname van SignalFx geeft Splunk een leidende positie in monitoring en observaties op grote schaal", aldus Doug Merritt, president en CEO van Splunk. "SignalFx ondersteunt onze continue inzet om klanten één platform te bieden dat de volledig enterprise applicatie lifecycle kan monitoren. We zijn ook onder de druk van het SignalFx team en diens leiderschap, wiens expertise en professionaliteit een sterke toevoeging is aan de Splunk familie."

Real-time monitoring

"Door toe te treden tot Splunk zullen we een krachtig monitoringplatform creëren, één die klaar is om CIO's te ondersteunen zodra zij de cloud volledig hebben omarmd of over bestaande applicaties in het datacenter beschikken", zegt Karthik Rau, oprichter en CEO van SignalFx. "Naarmate de wereld toe beweegt naar complexere, cloud-first architecturen, is Splunk en SignalFx de nieuwe aanpak die nodig is om cloud-native infrastructuur en applicaties in real-time te monitoren via logs, meetwaarden of tracing. Het SignalFx team is verheugd toe te treden tot Splunk om CIO's te helpen te kapitaliseren op het moderne applicatieportfolio.

Door de krachten met elkaar te bundelen willen de partijen IT-professionals en developers een dataplatform bieden dat hen in staat stelt data in real-time te monitoren, ongeacht de infrastructuur of datavolume. Hiermee willen de bedrijven hen helpen kosten te reduceren, omzet te vergroten en de klantervaring te verbeteren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud