Van Oord integreert beveiliging in wereldwijde activiteiten

22-05-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Van Oord integreert beveiliging in wereldwijde activiteiten

Fujitsu heeft een nieuw driejarig contract getekend met internationaal maritiem aannemer Van Oord voor het verbeteren van haar beveiliging. Het bedrijf helpt Van Oord verbeterde beveiligingsmaatregelen te integreren in haar wereldwijde activiteiten. Fujitsu implementeert een selectie aan beheerde beveiligingsservices voor Van Oord, waaronder Security Information and Event Management as a Service (SIEMaaS). Daarnaast levert het bedrijf advies over aanbevolen procedures voor beveiligingsmaatregelen op de positie van Van Oords op het gebied van cybersecurity.

Het Wereld Economisch Forum meldt dat cyberaanvallen en gegevenslekken nu in de top 10 van wereldwijde bedreigingen voor bedrijfsleven en maatschappij staan, waarbij elke seconde vier nieuwe malware-samples gemaakt worden. Daarom werken steeds meer bedrijven met een rampenplan om hun digitale systemen beter te beschermen tegen cyberaanvallen.

Met het oog op een hoger niveau van beveiliging en bescherming koos Van Oord voor Fujitsu als partner om samen oplossingen voor cybersecurity te bouwen. Deze oplossingen worden gebaseerd op Fujitsu's expertise op het gebied van cybersecurity en maken gebruik van de aanwezige kennis over gespecialiseerde bedrijven. Dankzij de verbeterde beveiligingspositie voor zijn wereldwijde activiteiten kan Van Oord nu bieden op grote internationale contracten waarvoor gecertificeerde of bewezen IT-beveiliging een vereiste is.

Securityconsulting en beheerde beveiligingsoplossingen

Van Oord heeft zijn hoofdvestiging in Rotterdam en is gespecialiseerd in baggeren, landwinning en het aanleggen van offshore windparken. De onderneming versterkt zijn algemene cyber resilience in het kader van de continuïteit. Fujitsu gaat een uitgebreid pakket aan beveiligingsoplossingen implementeren met securityconsulting en beheerde beveiligingsoplossingen, met inbegrip van aanbevolen procedures voor beveiligingsmaatregelen.

Het contract omvat doorlopende beoordeling van kwetsbaarheden en Security Information and Event Management as a Service (SIEMaaS). Daarmee worden gebeurtenissen en informatie uit meerdere bronnen op één lijn gebracht en worden automatische analysetechnieken toegepast om potentiële risico's en bedreigingen bloot te leggen. SIEMaaS geeft hiermee meer inzicht in de beveiligingspositie van een netwerk. Fujitsu meldt dat hierbij gebruik wordt gemaakt van een techniek die volledig voldoet aan de wettelijke vereisten.

CISO-dashboard

Fujitsu maakt voor Van Oord een CISO-dashboard (Chief Information Security Officer) en implementeert een ServiceNow SecOps-module voor het leveren van responscapaciteit gebaseerd op het Incident Response-kader van het National Institute of Standards and Technology (NIST).

Terug naar nieuws overzicht
Security