SAP en Google Cloud dagen ondernemers uit werk te maken van circulaire economie

21-02-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SAP en Google Cloud dagen ondernemers uit werk te maken van circulaire economie

SAP en Google Cloud dagen ondernemers uit om werk te maken van een circulaire economie. Ondernemers die ideeën hebben over de manier waarop data-analyse en machine learning emissies en consumptie kunnen minimaliseren, kunnen zich tot 17 maart aanmelden voor de Circular Economy 2030.

De winnaar van deze 'duurzaamheidswedstrijd' mag deelnemen aan de Google Cloud for Startups Bootcamp, krijgt een persoonlijke mentor toegewezen en ontvangt een geldbedrag van ruim 100.000 dollar. De nummers 2 tot en met 5 gaan met 25.000 euro naar huis.

De wereld beter laten draaien

Naarmate de wereldbevolking groeit, nemen ook ons landbouw- en energiegebruik, onze vervuiling en het totale verbruik van grondstoffen toe. Volgens het Global Footprint Network hebben we in 2030 twee aardbollen nodig om in onze consumptiebehoeften te kunnen voorzien. Het is een trend die niet langer houdbaar is.

SAP en Google Cloud proberen die trend met de Circular Economy 2030 te keren door de focus te leggen op een duurzame consumptie en productie. Volgens Adaire Fox-Martin, lid van de raad van bestuur van SAP SE, Global Customer Operations, is de wedstrijd een aanvulling op de vele doelgerichte initiatieven van haar bedrijf om de wereld beter te laten draaien en het leven van mensen te verbeteren.

"Ondernemerschap en intrapreneurship zijn twee kanten van dezelfde medaille. Door sociale ondernemingen te ondersteunen en tegelijkertijd ons eigen intrapreneurship te koesteren, zetten we technologie in voor het goede, voor de toekomst, voor een betere wereld voor iedereen", aldus Fox-Martin. "Ik ben benieuwd naar alle innovatieve ideeën die ontstaan door de prikkel van de Circular Economy 2030."

Winnaar bekend tijdens SAPPHIRE NOW

Na de sluiting van de inschrijftermijn op 17 maart gaan de juryleden op zoek naar de originele ideeën die elk aspect van de wereldeconomie kunnen beïnvloeden - van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen tot duurzame landbouw. Elk voorstel moet bovendien een levensvatbaar bedrijfsmodel bevatten en een plan voor het gebruik van zowel Google Cloud als SAP-oplossingen.

De vijf finalisten worden bekendgemaakt tijdens de Google Cloud Next Conference die van 9 tot 11 april plaatsvindt in San Francisco. Deze vijf nemen het op 12 april in dezelfde stad tegen elkaar op tijdens een hackathon. De uiteindelijke winnaar wordt op 7 mei bekendgemaakt tijdens SAPPHIRE NOW in Orlando. Aanmelden voor de duurzaamheidswedstrijd kan nog via de speciale Circular Economy 2030-website.

Terug naar nieuws overzicht