Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
19-05-2018 | door: Marco van der Hoeven
Deel dit artikel:

Videoreportage: Future of Business Technology vraagt om durf

Innovatiedenken betekent goed kunnen omgaan met risico en disruptie. De snelheid van zaken doen verandert, en daarmee de rol van de leider. Het vraagt om ondernemerschap, en durf om de sprong naar de toekomst te maken. Dat zegt Research Director Erik van Ommeren van Gartner in deze reportage over het event The Future of Business Technology, dat deze week plaatsvond in het Omniversum in Den Haag. Dutch IT-channel organiseerde the Future of Business Technology in samenwerking met Executive People.

Sextechnologie

Een andere vorm van durf die aan bod kwam was nadenken over de veranderende relatie tussen mens en robots. Dr. Kate Devlin van de University of London nam de bezoekers mee in de snel groeiende markt voor robots, van huishoudelijke robots tot care-machines en in het meest extreme spectrum de sexrobots. Die laatste categorie is onderdeel van de weinig zichtbare markt voor sextechnologie, die in 2020 toch een omvang van 30 miljard dollar zal hebben.

Agile werken

Ook Mario Kortman sprak over zijn ervaringen als Chief Digital Officer bij Waternet. Zijn visie is dat juist een overheidsbedrijf het voortouw zou moeten nemen bij innovatie. Om bij te blijven in de veranderende wereld van nu en goede diensten te kunnen blijven leveren moeten organisaties volgens Kortman anders gaan werken. “Omgaan met de veranderende wereld is veel belangrijker voor de organisatie dan welke code geklopt wordt. Daarom zijn we een paar jaar geleden begonnen met een proef om agile te gaan werken.” Tijdens deze trial werkten tien mensen in agile teams. Met succes. “Nu werken zo’n vierhonderd medewerkers op de agile manier, dat is een kwart van de organisatie.”

Exponentiële groei

Trendwatcher Ruud Veltenaar tenslotte wierp een blik in de toekomst, waarbij hij de aanwezigen vooral opriep om niet lineair te extrapoleren in een wereld die exponentieel verandert. Vrijwel alle gevallen van bedrijven die niet goed inspeelden op de veranderingen in hun markt hebben die fout gemaakt.

Pierre Wind

Tijdens The Future of Business Technology werd een diner verzorgd door De Catering Meesters met support van en topkok BN-er Pierre Wind. Hij toonde zijn verrassende, innoverende en futuristische kookkunsten.

Terug naar video overzicht
Digitale Transformatie