Gemeente Almere kiest opnieuw voor werkplekken in de private cloud

17-04-2018 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gemeente Almere kiest opnieuw voor werkplekken in de private cloud

De gemeente Almere en Fujitsu hebben een nieuw meerjarig contract getekend voor werkplekdienstverlening vanuit de private cloud. Het Japanse IT-bedrijf gaat er de komende jaren voor zorgen dat 1.800 medewerkers van de gemeente flexibel en efficiënt kunnen werken met een toekomstbestendige virtuele werkomgeving die voldoet aan alle geldende normen op het gebied van beveiligings- en privacyregelgeving.

Fujitsu verzorgt al langer de werkplekken van de gemeente Algemere. Beide partijen hebben ervoor gekozen dit contract voor meerdere jaren te verlengen. “De gemeente Almere gaat naar volledig virtuele werkplekken die op ieder gewenst moment en vanaf iedere locatie te benaderen zijn. Niet alleen verhogen wij hiermee de productiviteit en de slagkracht van de gemeente Almere, ook zorgen we ervoor dat medewerkers locatie-, tijd- en apparaat onafhankelijk kunnen werken”. zegt Bas de Reus, Algemeen Directeur Fujitsu Nederland

Flexibel en efficiënt werken

Remco Schilderinck, Afdelingsmanager ICTAR (CIO) van de gemeente Almere voegt toe: “Deze voortzetting van onze samenwerking is een bewijs van het partnerschap dat wij hebben met Fujitsu. Wij zijn er als gemeente Almere van overtuigd dat Fujitsu de partij is die ons het beste kan begeleiden bij de transformatie naar een volledig virtuele werkplek, zodat de hele gemeente ook in de toekomst flexibel en efficiënt kan blijven werken.”

De toekomstige werkplek van de gemeente Almere, met de projectnaam Werkplek 2020, zal hybride datacenteroplossingen ondersteunen en eenvoudig te verplaatsen zijn naar een andere omgeving. Omdat de werkplek volledig virtueel is, is deze vanaf elke locatie op ieder moment te benaderen. Ook ondersteunt het zowel intern als extern, diverse samenwerkingsmogelijkheden. Het aantal virtuele werkplekken zal naar behoefte op- en af te schalen zijn en staan het toe snel functionaliteiten toe te voegen.

Ervaring met overheidsprojecten

Fujitsu heeft de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd binnen de publieke sector. Diverse overheidsorganen deden al eerder een beroep op de kennis en oplossingen van het ICT-bedrijf. “De ervaring die wij hebben opgedaan kunnen wij goed inzetten om de medewerkers van de gemeente Almere IT-oplossingen te bieden die de verschillende functies en werkstijlen in de organisatie ondersteunen, de beveiliging van gevoelige data en systemen waarborgen en de eindgebruikerservaring verbeteren”, aldus De Reus.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud