Nederland bank kiest geïntegreerde oplossing voor finance, risk en rapportering

09-03-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nederland bank kiest geïntegreerde oplossing voor finance, risk en rapportering

ABN AMRO heeft Wolters Kluwer en SAS geselecteerd voor een volledig geïntegreerde software-oplossing voor finance, risk en rapportering aan toezichthouders. De implementatie van de software is onderdeel van het transformatieproject van de bank, FRAAI (Finance and Risk Architecture Alignment Initiative). Hiermee kan ABN AMRO beter tegemoet komen aan de toenemende verzoeken vanuit zowel de interne organisatie als regelgevende instanties voor het leveren van steeds meer en gedetailleerdere data binnen een kort tijdsbestek.

Beter datamanagement en verbeterde risico-analyses zijn belangrijke pijlers om te voldoen aan de behoefte aan controle, informatie en inzicht in de prestaties van de bank. Tegelijkertijd wil de bank de kosten voor het onderhouden van IT optimaliseren, automatisering stimuleren en zowel de efficiency als flexibiliteit van de financiële en risicoprocessen verhogen. Samen leveren Wolters Kluwer en SAS de software die ABN AMRO nodig heeft om deze doelen te verwezenlijken.

Sterke reputatie

“Na een grondige evaluatie van verschillende oplossingen koos ABN AMRO voor een volledig geïntegreerde benadering die bijdraagt aan de doelen van het FRAAI-project”, zegt Kees Visser, Financieel Directeur van ABN AMRO. “De samenwerking met Wolters Kluwer en SAS betekent dat we een krachtige software-oplossing hebben om te voldoen aan de huidige en toekomstige rapportagevereisten. Wolters Kluwer heeft een sterke reputatie in rapportering met betrekking tot regelgeving, Asset Liability Management (ALM) en finance. SAS is sterk in credit risk en stress testing. We kunnen daarmee data op het juiste detailniveau en een transparante data lineage garanderen.”

Als onderdeel van een geïntegreerd applicatielandschap gebruikt ABN AMRO verschillende onderdelen van SAS Risk & Finance zoals data management en visualisatie, finance en risico-analyse en enterprise model risk management. Verder gebruikt de bank Wolters Kluwer’s OneSumX for Regulatory Reporting, samen met OneSumX for Finance en OneSumX Asset & Liability Management (ALM), waarmee het verzekerd is van een geïntegreerde aanpak van alle financierings-, risico- en rapportageprocessen. Om informatie op efficiënte wijze te integreren creëren SAS en Wolters Kluwer een Exchange Layer om de software-componenten aan elkaar te koppelen.

Geïntegreerd ecosysteem voor finance en risk

Troy Haines, Senior Vice President en hoofd van de risk management divisie bij SAS, geeft aan dat het combineren van de data management, visualisatie en finance en risico-analyses van SAS met de rapportagemogelijkheden voor financiën en wet- en regelgeving van Wolters Kluwer een geïntegreerd ecosysteem voor finance en risk oplevert. Dit ecosysteem is volgens Haines nodig om van het FRAAI-project een succes te maken.

Clive Pedder, Executive Vice President en General Manager van Wolters Kluwer’s Finance, Risk & Reporting voegt daaraan toe: “ABN AMRO is zich zoals alle grote banken bewust van de toenemende vraag naar meer gedetailleerde data en transparante data lineage. Het FRAAI-project vereist een centrale data-opslag op basis van een geïntegreerde oplossing voor de naleving van regelgeving en rapportage. ABN AMRO hanteert strenge normen en na een intensieve aanbestedingsprocedure ben ik verheugd met het feit dat onze software is geselecteerd. Dit biedt ons de kans om samen te werken met de bank en onze partners bij SAS, om ABN AMRO van een software-oplossing te voorzien die de transformatie van de bank ondersteunt. Implementatie van dit platform is van cruciaal belang om de financiële, risico- en rapportageverplichtingen van de bank te realiseren."

Terug naar nieuws overzicht