Goldman Sachs: huidige cryptomunten zullen niet overleven
09-02-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Goldman Sachs: huidige cryptomunten zullen niet overleven

De meeste digitale munten zullen waarschijnlijk niet blijven bestaan in hun huidige vorm, waarschuwt Goldman Sachs. De waarde kan zo op termijn instorten.

Steve Strongin is hoofd investment research bij de bank Goldman Sachs. Tegenover Bloomberg wijst hij er op dat de meeste cryptocurrencies die vandaag opduiken niet in staat zullen zijn om op lange termijn te overleven. Hij verwacht dat ze op termijn worden vervangen door beter onderbouwde varianten.

Dat wil ook zeggen dat de huidige munten hoogstwaarschijnlijk zullen instorten op termijn. "Ik ben bezorgd omwille van de grote gelijkenissen tussen de verschillende cryptocurrencies. Omdat er geen intrinsieke waarde is, zullen munten die het niet halen waarschijnlijk dalen tot nul."

Strongin doet geen pleidooi tegen virtuele munten, maar wijst er op dat in het huidige aanbod de transactietijden traag zijn, onderhoudskosten hoog en er nog flink wat beveiligingsuitdagingen zijn. Wel gelooft hij in het nut van blockchain om bestaande financiële systemen te verbeteren.

Dat sommigen er voordeel uit halen door als een van de eersten op de markt te zijn, het zogenaamde first mover advantage, lacht hij weg. Zo wijst hij er op dat er eind jaren '90 ook verschillende zoekmachines opdoken, maar dat die ook de dotcom-crash niet hebben overleefd.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht