Nederlanders bezitten voor miljoenen aan bitcoins
22-12-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Nederlanders bezitten voor miljoenen aan bitcoins

Bitcoin is booming, ook in Nederland wordt er volop geïnvesteerd in Bitcoin. Uit een analyse van 44.000 transacties die in de eerste drie kwartalen van 2017 zijn gedaan via BTC Direct, één van de grootste cryptocurrency brokers van Nederland, werd voor ruim € 25 miljoen aan bitcoins aangekocht tegen een gemiddelde aankoopkoers van € 2300.

Met de huidige koers van circa € 10.000 vertegenwoordigen deze bitcoins inmiddels een waarde van ruim € 80 miljoen.

Noord Hollanders kopen de meeste bitcoins
Bijna 30% van alle bitcoin transacties op BTC Direct zijn uitgevoerd door Noord-Hollanders. Dit gaat om ongeveer 12.500 transacties in de eerste helft van 2017 voor alleen deze provincie. Binnen deze provincie zijn bitcoins het meest populair in Amsterdam (7700 transacties). Daarna volgen Haarlem en Hilversum.

Noord Holland tweede in bitcoin top 100 Steden Index
Op basis van alle transacties is een top 100 samengesteld van populairste bitcoin steden van Nederland. Veruit de meeste bitcoins worden verhandeld in Amsterdam. Rotterdam volgt op een tweede plaats, waarna Den Haag als derde eindigt. De meeste steden in de Index, bevinden zich in Zuid Holland (24 steden), gevolgd door Noord Holland met 17 steden.

Nederlander koopt gemiddeld 0,25 bitcoin per transactie
Gemiddeld koopt een Nederlander 0,25 bitcoin tijdens een aankoop. Noord Brabant steekt hier boven uit met ruim 0,29 bitcoin per transactie. In Friesland ligt het gemiddelde aankoopbedrag het laagst met 0,18 BTC.

Bitcoin vriendelijk Nederland
Ons land staat bekend als een bitcoin vriendelijk land. Inmiddels telt Nederland 18 fysieke bitcoin pinautomaten en kun je zelfs op meer dan 100 plekken in Nederland met de cryptomunt betalen.

Meer informatie over het bitcoin onderzoek: https://btcdirect.eu/nl-nl/blog/nederlands-bitcoin-onderzoek-2017/

Terug naar nieuws overzicht

Tags

bitcoin