Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
20-12-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Datacenter innovaties voor IT-manager en CIO

Nu het nieuwe jaar met rasse schreden nadert leek het voor Fujitsu een goed moment om samen met klanten en partners vooruit te kijken. In een drietal sessies stelden Fujitsu specialisten bezoekers op de hoogte van de nieuwe producten die tijdens het Fujitsu Forum in München zijn aangekondigd en die Fujitsu samen met leidende partners zoals NetApp en Commvault op de markt brengt. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People  sprak hierover in een video interview met Rob Overtoom, Head of Product Business bij Fujitsu Nederland.

Voor Fujitsu was 2017 een jaar waarin het bedrijf samen met klanten én partners op succesvolle wijze grote stappen heeft gezet, aldus Overtoom. Gedreven door zijn ‘Human Centric Innovation’ visie helpt Fujitsu klanten een optimale invulling te geven aan hun Hybrid IT en Digital Transformation roadmap, aldus Overtoom.

De sessies vonden plaats in het Fujitsu Experience Center ‘The Bridge; in Maarssen waar tal van innovaties zijn te zien zoals Fujitsu Liquid Immersion Cooling. Met deze speciale, door 3M ontwikkelde vloeistof, is een nieuwe manier van server koeling ontwikkeld die maar liefst 40 procent zuiniger is dan de huidige koeltechnieken. Servers worden ondergedompeld in de vloeistof, waardoor traditionele koeling met ventilatoren niet meer nodig is. Naast de reductie in energiekosten, neemt deze techniek vijftig procent minder ruimte in beslag, werkt het geruisloos en behoeft het nauwelijks onderhoud. Bekijk de video.

Terug naar video overzicht