Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
23-03-2017 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Japanse innovaties tijdens CeBIT 2017 in Hannover (video)

Japan is partnerland van de CeBIT beurs in Hannover en Premier Shinzo Abe was daarbij aanwezig. Op de Japanse centrale stand in hal 4 exposeren talrijke ondernemingen uit het land van de rijzende zon. Zwaartepunten van de presentatie zullen onder andere het internet der dingen en het thema midden- en kleinbedrijf zijn. Dutch IT-channel was erbij en bezocht onder andere de stands van de Japanse bedrijven Epson en Fujitsu. Daar sprak Witold Kepinski, hoofdredacteur Dutch IT-channel, met Ward Estoppey (Channel Marketing Manager Epson Nederland) en Karl Verhulst (IoT Solutions Lead, Digital Technology Services - Global Delivery Fujitsu).

De diplomatieke betrekkingen tussen Duitsland en Japan bestaan al 155 jaar. Japan is een van de belangrijkste handelspartners van Duitsland in Azië. In 2015 bedroeg het handelsvolume tussen Duitsland en Japan circa 40 miljard euro. Japan voerde voor bijna 17 miljard euro aan producten uit Duitsland in. Ruim 22 miljoen euro aan Japanse producten kwamen naar Duitsland.

De bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Japan zijn ook uitstekend. Het zwaartepunt in de betrekkingen ligt op economisch vlak. In 2008 vierden Nederland en Japan 150 jaar diplomatieke betrekkingen en in 2009 400 jaar handelsrelaties. Er zijn ruime 450 Japanse bedrijven gevestigd in Nederland.

Terug naar video overzicht