Vincent Verbiesen wordt algemeen directeur Protinus IT

Vincent Verbiesen wordt algemeen directeur Protinus IT

Vincent Verbiesen wordt algemeen directeur Protinus IT

Vincent Verbiesen wordt algemeen directeur Protinus IT

23-01-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Vincent Verbiesen wordt algemeen directeur Protinus IT

Protinus IT benoemt Vincent Verbiesen tot algemeen directeur. Vincent Verbiesen wordt vanaf nu algemeen directeur, en Marcel Hofstra is als directeur operations verantwoordelijk voor het SSC (Shared Services Center). Daarnaast start Protinus IT met programma Managed Sourcing 2.0. Na vijf jaar in business heeft het bedrijf een flink marktaandeel te pakken. Marcel Nulden, de huidige algemeen directeur: “Onze doelstelling is er voornamelijk voor zorgen dat ons business model meeveert met wat de markt nodig heeft en zelfsturend steeds beter wordt. En dat doen we vanuit autonome groei.”

"We hebben 5 jaar geleden een vernieuwend business model in de markt gezet en zijn er trots op dat dit slaagt en ons een plek in de markt heeft kunnen geven. Zo’n 6 jaar geleden zijn we met het ontwikkelen van het model gestart en hebben een jaar lang – zonder inkomsten – aan het uitwerken ervan gewerkt", aldus Nulden.

Nulden vervolgt: "Terugkijkend naar dat eerste jaar, hebben we daar toen verstandig aan gedaan. Dat maakte dat ons Managed Sourcing concept vanuit de moderne wereld direct schaalbaar werd en dat we bij het begin reeds hoge kwaliteitsstandaarden hadden. Die basis hebben we flink kunnen uitbouwen. Sterker nog, die basis is nu hoger dan bij veel andere marktpartijen. We zijn begonnen in de cloud en hebben zo’n beetje alle mogelijke kwaliteitscertificeringen. Transformeren hoeven wij in die zin niet….we lopen daarin ver vooruit en zitten in een flow die niet makkelijk te volgen is. En die gaan we nog veel harder uitbouwen.”

“Onze kosten zijn er natuurlijk, maar die zijn veel lager dan onze concurrenten. En het geld dat we daardoor overhouden reserveren en investeren we vooral in ons grootste kapitaal: onze klanten. Mensen en partners als onderdeel van onze formule. Het gaat ons niet eens om de winst. Die formule, dáár gaat het om. En die moet vooruit, voorop en wel onmiddellijk. Dat is de drieledige betekenis van het Latijnse woord ‘Protinus’. Precies dáárom zijn we dit alles begonnen. Vanaf 2017 starten we met ons interne programma ‘Managed Sourcing 2.0’. De marktintelligentie die we nu bezitten en die nu in onze genen zit, gaan we end-to-end geautomatiseerd aan elkaar knopen. Dat wordt een mega oefening die we nu samen met onze mensen aan het uitstippelen zijn. Veel tijd geven we onszelf daarin niet. Eind 2017 moet deze end-to-end geïmplementeerd zijn”, zegt Nulden.

“We hebben een partnernetwerk voor Infrastructuur, Software, Human Skills en Practices. We ontsluiten daarmee vele disciplines uit de ICT-markt naar de markt. En dat doen we met de meest gespecialiseerde en beste partners in Nederland. Daarin hebben we een model gebouwd rondom ICT-functionaliteiten die we bestendig, op het hoogste niveau en snel naar de markt kunnen ontsluiten. Deze worden ook direct vertaald naar werkende oplossingen. Ik wil dat voor onze klanten nog veel beter en nog logischer kunnen en daar gaan we flink in investeren.”, aldus Nulden. “Het klinkt allemaal wellicht wat cryptisch, maar wij zien nu steeds beter dat de markt behoefte heeft aan specialismen, de beste partijen op dit vlak en dit alles distributiekanaal onafhankelijk. Met zo min mogelijk lock-in. Ons Managed Sourcing model biedt dat. Het concurreert daarbij met partijen die roepen dat ze alles onder één dak kunnen. Dat spel gaan we sowieso winnen.”

Nulden besluit: “Samen met Vincent Verbiesen en Marcel Hofstra, medeoprichters van Protinus IT, vervolgen we nu als directie in de ‘punt vooruit’ van onze formule. We doen nu al iets goeds, maar het kan en moet nog véél beter. Daar hoort een nieuwe rolverdeling bij. Ik ga me nu helemaal toeleggen op het verder ontwikkelen en nóg beter bestendigen van onze ‘Managed Sourcing’ formule. Dat doe ik vanuit mijn nieuwe rol als directeur SPC (Shared Proposition Center). Daartoe behoren informatisering, kwaliteit, leveranciersselectie en –beoordeling, contractering en contractbewaking. We hebben hiertoe een team van geweldig ervaren mensen aangenomen en geformeerd dat ons samen met onze klanten naar ons hogere plan zal loodsen. Voor mij is het genieten om dit te mogen doen. De markt gaat het nu werkelijk voor ons bepalen. En daar gaan we nóg beter naar luisteren”.

Terug naar nieuws overzicht