SGS kiest MDM-oplossing als basis voor database met reserveonderdelen
20-06-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

SGS kiest MDM-oplossing als basis voor database met reserveonderdelen

Standard Solutions Group (SSG) kiest voor Master Data Management (MDM) platform STEP van Stibo Systems. Het MDM-platform gaat de basis vormen voor de SSG Product Database, een database met 680.000 reserveonderdelen voor meer dan 30 sectoren en 70 leveranciers en fabrikanten. STEP is tijdens een tender geselecteerd uit 10 concurrenten en wordt geïmplementeerd door Stibo Systems’s Zweedse partner Sigma.

SSG is eigendom van zes grote bosbouwbedrijven in Zweden en ontwikkelt gestandaardiseerde oplossingen voor de sector. Meer dan 500 technische experts uit verschillende industrieën zijn bij SSG betrokken en werken gezamenlijk aan standaarden, richtlijnen, trainingen en gestandaardiseerde diensten voor de sector.

Gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie en transparantie
De SSG Product Database is één van de sleuteldiensten en is de grootste investering ooit in de geschiedenis van SSG. STEP vervangt het bedrijf’s in eigen huis ontwikkelde PIM systeem en levert een nieuw MDM-platform dat gebruiksvriendelijker, efficiënter en transparanter is.

“Het is ons doel van de SSG Product Database de natuurlijk hub te maken voor productinformatie. Onze investering in STEP speelt een belangrijke rol in onze zoektocht naar efficiëntere methoden om te werken met data over reserveonderdelen voor de sector. We zien veel potentieel in het productiever en duurzamer maken van de sector door verspilling van resources tegen te gaan en de sector te verbinden met leveranciers en fabrikanten. Door transparantie te leveren elimineert STEP dubbele voorraden en brengt het orde aan in het register van vaste activa”, zegt Henrik Lundgren, Business Area Manager, SSG Product Database.

Samenwerking rond reserveonderdelen
Onderdeel van het concept achter de SSG Product Database is dat een verwante industrie kan zien welke onderdelen een andere sector doorgaans in voorraad heeft, aangezien een onderdeel in verschillende sectoren altijd hetzelfde ‘SKC nummer’ heeft. Dit maakt samenwerking tussen sectoren op het gebied van reserveonderdelen mogelijk, waardoor hierin minder kapitaal hoeft te worden geïnvesteerd. 

Terug naar nieuws overzicht