NETGEAR biedt end tot end netwerk platform
18-06-2013
Deel dit artikel:

NETGEAR biedt end tot end netwerk platform


NETGEAR staat bekend als een leverancier van een zakelijk netwerkplatform dat bestaat uit bedrade netwerken, wireless LAN, netwerksecurity en storage. Het portfolio wordt regelmatig uitgebreid door overnames; bijvoorbeeld met draadloze camera’s voor video-surveillance (VueZone) en 4G/LTE netwerkapparatuur (Aircard). Trends in 2013 zijn het beheer van mobiele apparatuur (BYOD) en hybride cloud omgevingen, aldus Arend Karssies (foto), country manager commercial business bij NETGEAR Benelux. “Alle producten worden geheel indirect verkocht via channel partners, zoals resellers, VARs, systeem integratoren, business retailers en service providers. We bieden hen gezonde marges, dealregistratie en top accountmanagement."

 
Organisaties hebben behoefte aan een sterk netwerkplatform dat cloud, mobility, storage, security, wireless zoals wlan en 4G/LTE samensmelt, aldus Karssies. “Bedrijven willen te allen tijde beschikken over connectiviteit met voldoende storage en een sterk beveiligde omgeving. NETGEAR biedt daarvoor enkele honderden producten die inmiddels enthousiast worden verkocht door bijna 40.000 resellers wereldwijd. Ze verkopen de NETGEAR netwerkoplossingen steeds meer aan onderwijs- en zorginstellingen, MKB en de hospitality sector. Het gaat om routers, switches, firewalls, netwerkadapters, modems, NAS/SAN systemen en draadloze netwerk oplossingen.”

Liberty Global, Ziggo, KPN en ZeelandNet
“NETGEAR werkt met een breed netwerk van partners”, aldus Karssies. “We koesteren elke partner, van grote service providers die wereldwijd opereren, tot de kleine reseller die het lokale industrieterrein bedient. We bieden verschillende producten die we verkopen via drie soorten partners. Dat zijn ten eerste commercial partners, zoals VARs en zakelijke resellers, ten tweede de retail en ten derde service providers.  Zo zijn we sinds bijna tien jaar flink gegroeid met de volume business van onze service providers zoals Liberty Global (UPC), Ziggo, KPN en ZeelandNet. In de retail zit veel volume en nog steeds gezonde marges. In de VAR business zijn de volumes van NETGEAR producten vergelijkbaar, maar de gemiddelde prijs is het tienvoudige.”

Scholen
Volgens Karssies verkopen commercial partners zoals VARs en IT-resellers steeds meer NETGEAR oplossingen. “Dat zijn vaak kleine en middelgrote resellers die zich specialiseren in netwerktechnologie of een verticaal marktsegment, bijvoorbeeld het onderwijs of de zorg. Dat doen ze vaak met ondersteuning van grote IT-leveranciers zoals Microsoft die scholen helpt met hun IT-omgeving naar de cloud over te stappen. Daarvoor is een sterk en schaalbaar netwerkplatform nodig dat NETGEAR levert. Veel van onze producten worden door de overstap naar de cloud letterlijk meegezogen. Dat komt omdat NETGEAR past in het afgenomen budget van IT-beslissers. NETGEAR biedt een betaalbaar en eenvoudig beheersbaar ecosysteem van producten met enterprise functies. De scholen en instellingen hebben behoefte hieraan en het beheer kan door resellers worden uitgevoerd. Onderwijsinstellingen in Nederland schakelen sneller over naar nieuwe netwerkinfrastructuur. Dit komt omdat stafleden sneller beslissingen mogen nemen en omdat onderwijsinstellingen redelijk plat zijn georganiseerd. NETGEAR is daardoor de afgelopen jaren enorm gegroeid met zijn wlan oplossingen in het onderwijs. Wat scholen vooral aanspreekt is het duidelijke verhaal - een solide product zonder verborgen kosten met eenvoudig beheer. ”

Zorg
Wlan is niet alleen in trek bij scholen, maar ook in andere segmenten zoals in de zorg. Karssies: “We zien dat mensen waar ze ook werken liefst een draadloos netwerk willen hebben. NETGEAR en zijn distributeurs organiseren daarom regelmatig trainingssessies voor resellers: hoe een NETGEAR wlan oplossing te verkopen. Als we een wlan sessie organiseren ergens in de Benelux, dan vullen we snel een zaal met 60 mensen. De sessies hebben enorm effect, zo blijkt uit de feedback tijdens de sessies – en uit de omzet. Steeds meer resellers verkopen onze wlan-oplossingen, bijvoorbeeld in verpleegtehuizen, groepspraktijken of ziekenhuizen.”

BYOD
NETGEAR heeft volgens Karssies al vroeg een sterke positie in de wlan-markt ingenomen, zelfs al voordat termen zoals Bring Your Own Device (BYOD) of Choose Your Own Device (CYOD) opdoken. “NETGEAR had al een infrastructuur klaarliggen voordat de term BYOD werd gebruikt. Dat komt omdat NETGEAR gelooft in ‘slimme netwerken’ en niet in ‘zware netwerken’. Een licht netwerk gebruik je zowel thuis als op de zaak. NETGEAR kan daarom ingezet worden in eenmanszaken, maar ook in gebouwen tot 250 werkplekken. In dit segment  worden zaken als cloud, mobility en BYOD snel in gebruik genomen. Bedrijven die een beperkt aantal werknemers in dienst hebben, praten niet meer over BYOD, ze doen het al. Nu zie je dat veel grotere bedrijven overgaan naar wireless. Die gaan hun applicaties vervolgens geschikt maken voor de verschillende browsers. Hier lijkt een kans voor channel partners. Veel oudere IT-werknemers verlaten organisaties en hun plek wordt nu steeds vaker overgenomen door resellers die het beheer doen van netwerken en telefonie. Telefonie is tegenwoordig een applicatie. Daarvoor heb je resellers nodig die verstand hebben van een geconvergeerde netwerkswitch voor voice, video en data.”

VueZone
NETGEAR levert niet uitsluitend de bekende switches, security en storage oplossingen. Het portfolio is recentelijk verder uitgebreid door de overname van IP-camera fabrikant VueZone, aldus Karssies. “De VueZone camera’s zijn zo groot als een ei, draadloos en werken op knoopcellen die meer dan een half jaar meegaan. De draadloze camera’s zijn overal te plaatsen. De VueZone camera’s hebben een compact ontwerp en kunnen op een eenvoudige manier op een speciaal magnetisch ophangsysteem aan muren, platfonds of buiten aan gebouwen gehangen worden. De beelden kunnen via het netwerk worden bekeken of worden opgeslagen in de NETGEAR cloud. Het hele systeem is draadloos te managen via een willekeurige browser – any screen, anytime, anywhere.”

MDM
VueZone heeft interessante beheersoftware voor ‘the Internet of Things’ en mobile device management (mdm), aldus Arend Karssies. Met de software kan verschillende soorten apparatuur worden beheerd. NETGEAR zal deze technologie verder ontwikkelen als onderdeel van een nieuw beheerplatform dat de komende jaren wordt uitgerold. De technologie van Vuezone past in de nieuwe trends van ‘Internet of things’ en ‘machine to machine’ (m2m), waarbij apparaten en sensoren met elkaar communiceren en informatie doorgeven. Toepassingen zijn bijvoorbeeld rookmelders in je huis of kantoor, die je via het netwerk koppelt aan je smartphone. Bij brand krijg je dan direct een waarschuwing op je smartphone. Het nieuwe NETGEAR mdm-beheerplatform bevat elementen van m2m, mdm, security en cloud technologie. We zullen onze mdm-oplossingen verkopen via het kanaal - retailers, service providers en resellers. Ze kunnen naast de verkoop ook de installatie uitvoeren, zoals plaatsen van de camera’s ter beveiliging van winkels of woonhuizen en het integreren in bedrade, draadloze of mobiele netwerken.”

4G en LTE
Een groeimarkt waar NETGEAR met zijn resellers inspringt, is de nieuwe generatie draadloze 4G en LTE (Long Term Evolution) netwerken. NETGEAR heeft daarvoor onlangs de 3G- en 4G-toegangsapparatuur en bedrijfsprocessen overgenomen van Sierra Wireless. Dat overgenomen deel heet de Aircard divisie en is met 140 miljoen dollar de grootste overname in 17 jaar NETGEAR. De overeenkomst geeft NETGEAR de benodigde middelen om te groeien op het gebied van LTE toegangsapparatuur. NETGEAR ontwikkelt ook zelf LTE apparatuur zoals de MVBR1517, een mobiele voice broadband router. Dat is een gecombineerde gateway die telefonische diensten, WiFi en netwerkbeveiliging over een ingebouwd 4G LTE modem levert. De gateway is ontwikkeld om meerdere FDD/ TD-LTE bandbreedtes te ondersteunen en biedt particuliere en zakelijke eindgebruikers zowel telefonische diensten als directe internettoegang via WiFi of Ethernet voor elk van hun met het internet verbonden apparaten.

Karssies: “Met draadloze oplossingen zoals een wlan, access points en onze 4G/LTE producten kun je mensen binnen een organisatie eenvoudiger aansluiten. NETGEAR biedt tegenwoordig ook 4G offloading naar netwerken en die kunnen weer gekoppeld worden aan dsl of cable wlan. Dit is een interessante business kans voor resellers, want Nederland heeft met 85 procent de hoogste internet penetratie ter wereld. Met een 4G brug naar het lokale netwerk heb je dan overal wlan. Je kunt dan altijd bij je data dankzij een snelle verbinding met de cloud. Dat wil de nieuw generatie werknemers die geen uur meer kan zonder social media.”

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB