'Netgear ReadyNAS en ReadyData ideaal voor opslag virtuele data'
19-10-2013
Deel dit artikel:

'Netgear ReadyNAS en ReadyData ideaal voor opslag virtuele data'


NETGEAR heeft onlangs zijn ReadyNAS en ReadyData storage uitgebreid en vernieuwd. De storage oplossingen zijn onder andere ideaal voor het opslaan van virtuele data in omgevingen van VMware, Citrix en Microsoft, aldus Davin Oishi, Product Line Manager Storage bij NETGEAR. “De ReadyNAS en ReadyData storage zijn uitgerust met talrijke en moderne functies en dit alles tegen een betaalbare prijs.”

NETGEAR introduceert een nieuwe lichting ReadyNAS storage met nieuwe features. “De nieuwe productlijn draait op de nieuwste versie van het eigen besturingssysteem, ReadyNAS OS 6. De hardware is tevens onder de loep genomen en kent een nieuw design. Ook is een geraffineerde interface ontwikkeld. De technologie achter cloud replicatie vermindert bovendien de kans op dataverlies”, aldus Oishi. Er zijn meerdere nieuwe applicaties die voor de NAS-producten kunnen worden gedownload via de genie+ marktplaats. De marktplaats geeft externe ontwikkelaars de kans om applicaties voor de NAS-lijn te ontwikkelen en hier te verspreiden.

ReadyCloud
Met ReadyNAS heeft de gebruiker eindelijk een makkelijke manier om bestanden als foto’s, video’s, websites, e-mail, en meer, centraal te beheren, te controleren en te beveiligen. De beheeromgeving van al deze data is met NETGEAR ReadyCloud te beheren van elk scherm dat een verbinding heeft met het internet. Oishi: “Je kunt bijvoorbeeld bestanden delen via Dropbox of Google. Dat vinden gebruikers fijn. De nieuwe productlijn kent bovendien een cloud synchronisatiedienst dankzij ReadyDROP en integratie van Dropbox. ReadyNAS biedt real time antivirusbeveiliging, onder andere met Commtouch Antivirus software.”

De ReadyNAS 100 Series (RN102xx, RN104xx) is speciaal ontwikkeld voor thuisgebruik. De ReadyNAS 102 is als beste uit de test gekomen uit de 14 x NAS-test van Computer Totaal. Tijdens deze test werden 14 verschillende merken getest en de ReadyNAS 102 van NETGEAR werd hierin als beste beoordeeld.

De ReadyNAS 300 Series (RN312xx, RN314xx, RN316xx) is geoptimaliseerd voor kleine bedrijfsnetwerken en werken op afstand. De ReadyNAS 2120 is vooral geschikt voor kleine datacenteromgevingen. De ReadyNAS 500 Series (RN516xx) biedt de hoogste kwaliteit en performance voor het MKB. De nieuwste ReadyNAS 3220 en ReadyNAS 4220 dataopslagoplossingen, die draaien op ReadyNAS OS, bieden hoogwaardige hoge performance opslag met enterprise-functionaliteit voor kleine en middelgrote bedrijven. Ze zijn beschikbaar in een 2U-rackmountmodel met 12-bay capaciteit, faciliteren eenvoudige opslag voor bedrijven en ondersteunen tot 500 gebruikers gelijktijdig, aldus Oishi.

ReadyDATA
NETGEAR biedt verder de opslagoplossing ReadyDATA 516 die verkrijgbaar is in desktop-formaat. Oishi: “Met de ReadyDATA 516 beschikt het midden- en kleinbedrijf over betaalbare opslagmogelijkheden met functies als ‘native deduplication’, ‘thin provisioning’, ongelimiteerde snapshots en ondersteuning voor virtuele netwerken. ReadyDATA Hybrid Cloud is een andere nieuwe functie waarmee datareplicatie plaatsvindt van ReadyDATA naar de publieke cloud.“

Powershift partner programma
Het nieuwe NETGEAR storage aanbod wordt uitsluitend via resellers verkocht, aldus Oishi. “Resellers krijgen daarbij ondersteuning vanuit het Powershift programma, onder andere door middel van trainingen. Je kunt als partner meer marge behalen als je veel kennis en kunde van NETGEAR hebt. De reseller is dan beter in staat om de klant in te lichten over alle features die NETGEAR ReadyNAS en ReadyDATA te bieden hebben, zoals back-up en unlimited snapshots. Klanten worden door onze resellers getraind hoe ze back-up en recovery uitvoeren in het geval dat er data is verloren. ReadyNAS is bijvoorbeeld heel interessant voor resellers met klanten die veel virtuele data in omgevingen van VMware, Microsoft of Citrix opslaan.”

Netgear staat tijdens de Infosecurity in de Jaarbeurs in Utrecht, tussen 30 en 31 oktober, op stand B063.


Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB