Netgear presenteert groeicijfers maar minder dan analisten hadden verwacht
06-08-2012
Deel dit artikel:

Netgear presenteert groeicijfers maar minder dan analisten hadden verwacht


Netgear, leverancier van netwerk en dataopslagproducten, heeft in het tweede kwartaal een netto-omzet van 320,7 miljoen dollar geboekt. Dat is stijging van 10,1 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van vorig jaar. De winst in het tweede kwartaal van 2012 bedroeg 21,5 miljoen dollar. Analisten hadden een omzet van 323,6 miljoen dolar verwacht. Het aandeel van Netgear zakte na bekendmaking van de cijfers met 18 procent. 

CEO Patrick Lo (foto) zegt dat de macro-economsiche cijfers in Europa tegenvallen, maar dat er wel groei is in de Asia-Pacific regio. Volgens Netgear is de omzetgroei minder bij de service provider small business unit, omdat klanten bezuinigen op marketingprogramma's. Maar de retail en commercial business units doen wel goede zaken met de back-to-school business, omdat scholieren en studenten weer nieuwe apparatuur aanschaffen.
 
Netgear wil verder groeien door overnames te doen. Eerder kocht het technologie in India op het gebied van wireless routing. Afgelopen juli kocht het Avaak, leverancier van home video monitoring systemen.

Voor het derde  kwartaal verwacht Netgear een omzet van 310 tot 325 miljoen dollar. Dat is lager dan de 344,2 miljoen dollar die analisten hadden verwacht.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB