wireless

Bekijk video's

Wireless Lann, afgekort WLAN is een draadloos lokaal netwerk dat veelal toegang geeft tot internet. Om internet te realiseren zijn meerdere apparaten nodig. In eerste instantie is een apparaat nodig met een draadloze adapter voor een zogenaamd access point, een andere machine die signalen uitzendt. Veel access points bevatten een routeer, switch, en/of modem. Het acces point is vaak aangesloten op een bekabeld netwerk en werkt als een draadloze hub. Het netwerk is meestal via een modem verbonden met internet. Een router verbindt computers, wanneer deze niet rechtstreeks aan elkaar gekoppeld zijn, op een indirecte wijze. Meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 57
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 57

Voordelen van Wireless LAN

            •         Volledig draadloze netwerkverbinding

            •         Overal in uw pand toegang tot netwerk en internet

            •         Makkelijk aan te leggen

            •         Aanleg van kabels niet meer nodig

Wifi beveiliging

Zorgen maken om de beveilig met WiFi of draadloos internet is niet nodig. Het draadloos netwerk is beveiligd met behulp van encryptie. De gegevens zijn niet voor iedereen bruikbaar omdat ze op een slimme manier worden versleuteld. Met professionele acces points kun je simpel gebruik maken van de beveiliging met behulp van encryptie.

WiFi point-to-point

Met WiFi point-to-point kan je gebouwen draadloos met elkaar verbinden. Zo voorkom je de hoge kosten van kabels trekken tussen gebouwen. Het aanvragen van vergunningen is hier ook niet voor nodig. Met een point-to-point verbinding kan je netwerken vanuit verschillende gebouwen of locaties met elkaar verbinden.

Draadloze verbinding tussen gebouwen

De kosten van kabels trekken tussen gebouwen worden steeds hoger en het aanvragen van vergunningen hiervoor steeds ingewikkelder. De oplossing is eenvoudig; een draadloze verbinding tussen gebouwen! Deze point-to-point verbindingen kunnen hoge bandbreedtes aan en ook grote afstanden overbruggen. De enige vereiste is een goede zichtverbinding tussen de antennes.

Ideale oplossing

In veel gevallen is een point-to-point verbinding een ideale oplossing. Wireless is bij uitstek geschikt voor hotels of bijvoorbeeld scholen die meerdere locaties hebben, of bedrijven met meerdere kantoren.

Nieuwsarchief Tip de redactie