apps

Bekijk video's

Met het huidige digitale tijdperk vallen apps niet meer weg te denken. Een app, applicatie is software, bedoeld voor computers of andere mobiele apparaten. meer>

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 22
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 22

Diverse applicaties

Open een willekeurige smartphone of tablet en hij staat vol met verschillende apps. Dit zijn programma’s, speciaal ontwikkeld voor mobiele apparaten. Met een app voeg je extra functies toe aan die apparaten. De fabrikant heeft vaak al verschillende apps geïnstalleerd, maar er kunnen er meer worden gedownload in de appstore, een soort virtuele winkel. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een app voor ontwikkeld: denk aan spellen, datingapps, apps voor het verhogen van je productiviteit, mindfulness, gezamenlijke agenda’s, sociale media of bijvoorbeeld bankzaken.

De complexiteit van applicaties

De complexiteit van applicaties loopt uiteen. Van een heel simpel spelletje of notitieblokje tot systemen die real time processen verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan elektronisch betalingsverkeer of andere administratieve processen.  

Zelf een app ontwikkelen

Het is uiteraard ook mogelijk om zelf een app te ontwikkelen. Online zijn er tal voor voorbeelden beschikbaar. Dit kan je doen door zelf te programmeren of door het uit te besteden aan professionele programmeurs. De kosten hiervoor lopen zeer uiteen. Belangrijk is wel dat je goed voor ogen hebt, wat je precies met je app wilt bereiken en hoe het eruit moet komen te zien.

Honderdduizenden apps verwijderd 

Voor het eerst sinds jaren is het aantal apps verminderd. Niet, omdat er niet genoeg gebouwd worden. Integendeel. Het ligt er voornamelijk aan dat Apple een schoonmaak houdt. Apps die niet meer voldoen aan de regels zijn verwijderd. Dit zijn er honderdduizenden.

Wil je meer weten over applicaties? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Nieuwsarchief Tip de redactie