Workspace

Bekijk video's

Een workspace is een aparte ruimte op de website. Het is te zien als een soort intranet. Per groep heb je een eigen gesloten ruimte. Zo kun je eenvoudig informatie delen, bijeenkomsten plannen en accreditatie regelen. Meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 .... 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 > 22
1 .... 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 > 22

Gezamenlijke projecten

De workspace is alleen toegankelijk voor leden van de groep en zorgt ervoor dat teams eenvoudig gezamenlijke projecten kunnen ontplooien. Dit kan eenvoudig door het werken aan documenten of bijvoorbeeld het vervaardigen van aangepaste oplossingen die kunnen worden geïntegreerd in zakelijke processen.

Flexibel werken

Medewerkers hebben het druk en willen flexibel zijn. Het liefst altijd en overal bereikbaar zijn en toegang tot de benodigde bestanden. Uiteraard ook op ieder apparaat de informatie kunnen gebruiken, maar ook deel uit kunnen blijven maken van een team.

Acceptatie

Een goed ingerichte infrastructuur en goed functionerende netwerken en computers in een organisatie zijn van groot belang. Beperkte acceptatie door gebruikers leidt tot een lagere productiviteit, efficiëntie en winstgevendheid.

Interactieve werkstijl

Door een gezamenlijke workspace te creëren wordt gekozen voor een meer interactieve werkstijl tussen collega's, ondanks dat er wellicht niet vanaf dezelfde locatie gewerkt wordt. Een werkstijl die het voor iedereen eenvoudiger maakt om veelzijdige communicatiemedia zoals spraak en video samen te brengen met traditionele media zoals e-mail.

Microsoft SharePoint

Microsoft SharePoint is een mooi voorbeeld van een workspace. Het garandeert soepele en effectieve werkprocessen om de samenwerking te stroomlijnen. Handige tools voor file storage en sharing. Eenvoudig kennis delen en creëren. Deze tools strekken zich uit tot in de cloud en maken ook het delen van kennis met zakelijke partners en klanten mogelijk.

Nieuwsarchief Tip de redactie