Unified Communications

Bekijk video's

Unified Communications staat voor technische integratie van diverse vormen van communicatie. Denk hierbij aan agenda's, mail, webvergaderingen, instant messaging en integratie van (mobiele) telefonie en tablets. Door de snelle integratie op dit terrein is er nog geen sluitende definitie van het begrip. Meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 48
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 48

Het doel van Unified Communications

Het doel van de integratie is snellere communicatie, wat zorgt voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Een fax is te lezen als mail en een mail is bijvoorbeeld te beluisteren als voicemail. Chatten, video-conversatie en bellen gaat via eenzelfde platform.

Voordelen van Unified Communications

Een goede UC-oplossing zorgt dat medewerkers binnen de organisatie in verbinding staan met klanten, elkaar, partners en leveranciers. Documenten zijn eenvoudiger te delen en de bereikbaarheid is beter. Samenwerken aan projecten vanaf diverse locaties is geen enkel probleem. Door de flexibiliteit binnen het bedrijf worden medewerkers productiever en efficiënter. Een ander voordeel is de beschikbaarheid en bereikbaarheid die van elkemedewerker bekend is voor samenwerkende partijen. Daarnaast dalen de kosten, door het bellen via internet.

Wat kan Unified Communications betekenen voor uw bedrijf

Door gebruik te maken van Unified Communications oplossingen wordt de productiviteit gestimuleerd en stuur je op innovatie. Gemakkelijker en efficiënter werken binnen en buiten de organisatie. Ook samenwerkende partijen weten de status van projecten en aanwezigheid van medewerkers. De kosten van communicatie- en samenwerkingsoplossingen gaan omlaag en de samenwerking en innovatie omhoog, allemaal dankzij Unified Communications.  

Nieuwsarchief Tip de redactie