Storage

Bekijk video's

Storage heeft betrekking tot de manier waarop uw bedrijf de data opslaat en hoe deze beheerd wordt. Hierbij dient u als IT’er zich altijd af te vragen hoe u er voor kunt zorgen dat uw medewerkers altijd kunnen beschikken over de juiste data? Er zijn vele storage oplossingen beschikbaar, de kunst is om degene te kiezen die past bij uw bedrijf, zodat de bedrijfsprocessen geoptimaliseerd worden en nooit stil komen te staan. Meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 193
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 193

Cloud

Tegenwoordig vindt veel storage, wat letterlijk opslag betekent, plaats in de cloud. Dit wil zeggen dat altijd en overal, mits er een internetverbinding aanwezig is, alle bestanden opgeslagen en gedeeld kunnen worden met andere gebruikers van de cloud. Dit kan bijvoorbeeld in een cloud die alleen toegang biedt tot werknemers van een bepaalde onderneming. Dit kan natuurlijk ook voor privé gebruik het geval zijn.

Security

Security, oftewel beveiliging, is een belangrijk aspect wanneer het op storage aankomt. Je wilt natuurlijk niet dat onbevoegde personen bij jou belangrijke data kunnen. Vandaar dat er een groot aantal bedrijven is dat zich tegenwoordig specialiseert in het beveiligen van de storage en de opgeslagen data in de cloud. Hier zijn vele verschillende oplossingen voor, relevante businesscases over deze topics worden dikwijls behandeld in Dutch IT-channel magazine of online op de website.

Storage in alle soorten en maten

Storage kan zowel op locatie (offline) als in de cloud (online plaatsvinden). Daarnaast is het mogelijk om heel kleinschalig op te slaan met bijvoorbeeld private cloud, of een externe harde schijf. Maar storage kan ook heel grootschalig in datacenters plaatsvinden. Nederland is wat dat betreft voorloper in Europa, Nederland staat dan ook bekend om de grote datacenters, van waaruit vanuit de hele wereld bestanden worden opgeslagen en internetverkeer wordt geregeld. Kortom, storage vindt altijd plaats en op elk device, of het nu online of offline is.

 

Nieuwsarchief Tip de redactie