Software

Bekijk video's

Software is één van de belangrijkste productpijlers binnen de IT. De hele IT-keten heeft te maken met software. Van de vendor tot de system integrator en van de distributeur tot de eindklant. Iedereen gebruikt software. Deze miljardenindustrie zorgt voor wereldwijde werkgelegenheid en groeit nog steeds elk jaar. Niet raar deze bouwsteen van de IT een belangrijke plek binnen de IT heeft en daarmee een eigen categorie heeft bemachtigd op Dutch IT-channel. Lees meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 618
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 618

Software is allesomvattend

Software is overal. Het is één van de bouwstenen van de IT. Bijna alles in de IT is software driven: on-premises en in de cloud. Niet alleen op zakelijk vlak zoals in het datacenter of op de werkplek is software niet meer weg te denken, maar ook bij de consument dringt het steeds verder door in het dagelijks leven. Zo zorgen ontwikkelingen als Internet of Things (IoT) en Big Data ervoor dat ook huizen, vervoersmiddelen, accessoires en producten steeds slimmer en gebruiksvriendelijker worden.

Educatie en software

Software is niet alleen onderdeel van het onderwijs door middel van laptops, e-learning en smartboards. Software is ook een steeds belangrijkere factor van onderwijs als onderdeel van het curriculum. Programmeren wordt in steeds meer landen onderwezen op de middelbare onderwijs, zodat de doorstroom naar de hogere scholen en de universiteiten kan worden vergemakkelijkt. Ook vinden er steeds meer cursussen en zelfs hele opleidingen online plaats. Colleges kunnen online gevolgd worden en ook hoorcolleges waarbij er interactie is met de docent. Kortom, software heeft de toekomst.

Alles over software

Dutch IT-channel verzorgt 24/7 nieuwsvoorziening over alles wat met software te maken heeft. Van productinformatie, tot bedrijfsovernames, tot marktonderzoeken, video’s en interviews. Op de website www.dutchitchannel.nl de apps voor mobile en de dagelijkse nieuwsbrief vind je een constante nieuwsfeed over onder andere software en vele andere IT-topics. 

Nieuwsarchief Tip de redactie