Hardware

Bekijk video's

Hardware is overal. Vandaar dat het één van de bouwstenen van de IT-sector is. Laptops, desktops, printers, camera’s, toetsenborden, moederborden, harde schijven, servers, storage, switches, appliances et cetera. Hardware vind je overal terug. Met name de vendoren hebben te maken met hardware, aangezien zij deze produceren. Maar ook system integrators, VAR’s en resellers hebben er dagelijks mee te maken. Hardware is dan ook essentieel voor de IT-sector. Vandaar dat hardware een eigen dossier op Dutch IT-channel heeft verdiend. Lees meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 337
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 337

Zakelijke en privé

Hardware wordt zowel zakelijk als privé gebruikt. Je vindt het bij vrijwel elk bedrijf in de vorm van een desktop, laptop of datacenteroplossing. Maar dit geldt ook voor thuis bij de consument. Thuisgebruikers hebben echter wel andere behoeften dan zakelijke gebruikers van hardware. Vandaar dat beide markten worden aangesproken door de IT. Met slimme apparaten op basis van bijvoorbeeld Internet of Things (IoT) worden thuisgebruikers steeds meer op hun wenken bediend en is ook de koppeling van hardware en software voor de consument steeds meer binnen handbereik.  Zakelijke hardware zoals switches, storage en servers zijn van cruciaal belang bij een goedwerkende infrastructuur.

Hardware en software

Hardware en software zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het een kan niet zonder het ander. Hardware is het lichaam, software het brein. Het brein wordt steeds slimmer en het lichaam wordt steeds sterker. De combinatie hardware en software kent zijn weerga niet. De afgelopen decennia heeft er een enorme ontwikkeling plaatsgevonden die tot zijn invloed heeft op het dagelijks leven. Van de werkvloer, tot thuis, tot het onderwijs en zelfs in de sport. De wereld is veranderd door hardware en software.

Alles over software

Dutch IT-channel verzorgt 24/7 nieuwsvoorziening over alles wat met hardware te maken heeft. Van productinformatie, tot bedrijfsovernames, tot marktonderzoeken, video’s en interviews. Op de website www.dutchitchannel.nl de apps voor mobile en de dagelijkse nieuwsbrief vind je een constante nieuwsfeed over onder andere hardware en vele andere IT-topics. 

Nieuwsarchief Tip de redactie