Connectiviteit

Bekijk video's

Je kunt er in deze tijd met smartphones, computers en tablets niet meer omheen: connectiviteit. Denk hierbij aan Wi-Fi, Bluetooth en 5G. Dit zijn dé manieren om digitaal contact te zoeken met anderen, bestanden te verzenden, apparaten aan elkaar te linken en informatie op het internet op te zoeken. Connectiviteit valt niet meer weg te denken in de huidige 21e eeuw. meer>

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 27
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 27

Digitale wereld

De wereld staat continu met elkaar in verbinding. De digitale wereld van tegenwoordig biedt een scala aan voordelen. Even snel je route uitstippelen op je mobiel, online aankopen doen, online je boodschappen bestellen of vanuit de auto alvast je verwarming en licht aanzetten.

Connectiviteit op de werkvloer

Ook op de werkvloer biedt het legio voordelen. Altijd en overal werken, wanneer u maar wilt. Of u nu op kantoor werkt, onderweg bent of net bent thuisgekomen: niets staat u meer in de weg om uw tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Uiteraard moet de connectiviteit dan wel optimaal werken. 

Verbinding in eigen beheer

Het is op de werkvloer ook mogelijk om uw verbinding in eigen beheer te nemen. Hierdoor bent u minder afhankelijk. Het is belangrijk om in te zien welke interne processen eventueel gevaar lopen bij tijdelijk verminderde connectiviteit. Zo kunt u ten alle tijden doorwerken en liggen de bedrijfsprocessen niet stil.

Er zijn diverse vormen van connectiviteit. Denk aan de Wi-Fi verbinding, Bleutooth of 5G.

Wi-Fi

Wi-Fi is een technologie die ervoor zorgt dat je zonder gebruik van internetkabels toch op het internet kunt. Door een laptop, mobiele telefoon of tablet met Wi-Fi te verbinden, ontstaat er een internetverbinding. Met behulp van deze verbinding heb je met jouw apparaat toegang tot het internet.

Bluetooth

Apparaten kunnen met elkaar worden verbonden met behulp van Bluetooth. Dit kan alleen op korte afstanden tot zo’n tien meter. Een apparaat dat via Bluetooth is verbonden met een ander apparaat, kan gegevens overdragen. Veelal wordt Bluetooth gebruikt voor verbinding tussen laptop en printer, smartphone en carkit of bijvoorbeeld tussen een tablet en toetsenbord.  

5G

Het mobiele internet heeft al een grote ontwikkeling doorgaan. 5G is de nieuwste vorm en de logische opvolger van 4G. 5G is een mobiele internetverbinding waarmee apparaten toegang krijgen tot het internet. In tegenstelling tot Wi-Fi betaal je hier wel voor.

Nieuwsarchief Tip de redactie