Cloud

Bekijk video's

De cloud is alom. Tegenwoordig lijkt het alsof alles zich afspeelt in de cloud. Geopend vanuit de cloud, opgeslagen in de cloud. Wat betekent de cloud nu eigenlijk? Executive-People en Dutch IT-channel doen uitgebreide verslaggeving over alle aspecten van de cloud. Lees meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 657
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 657

De cloud

De cloud staat voor een netwerk dat met al de computers is aangesloten en een soort 'wolk' van computers vormt. De eindgebruiker heeft geen idee hoeveel computers er op het netwerk zijn aangesloten, of waar de computers precies zijn. Het werken in de cloud is iets wat steeds meer bedrijven willen en gaan toepassen.

Werken in de cloud

Flexwerken, thuiswerken. Het gebeurt steeds meer. Waarom nog overal alles naar toe slepen of dagelijks naar hetzelfde kantoor op dezelfde plek? Met het werken in de cloud kan je altijd en overal werken. Niet onbelangrijk gezien het kantoor naar de achtergrond verdwijnt. De verkoop van laptops en smartphones neemt nog sterk toe. Wat is er dan fijner dan dat je vanaf iedere locatie je benodigde bestanden kunt openen en aan de slag kunt? Om die reden is de cloud een uitstekende plek om bedrijfssoftware te laten draaien. Denk maar eens aan een (CRM). Software die altijd, waar dan ook en vanaf elk apparaat toegankelijk moet zijn voor gebruikers.

3 voordelen van werken in de cloud

Voor het gemak hebben we drie voordelen van werken in de cloud op een rij gezet:

Directe schaalbaarheid
Je betaalt voor wat je nodig hebt en wat je gebruikt. Met de cloud-gebaseerde applicaties kan je het aantal gebruikers eenvoudig aanpassen aan de behoefte die gelden binnen de organisatie. Andersom geldt hetzelfde. Je capaciteit is dus altijd toereikend.

Altijd en overal toegang
Altijd en overal toegang. Als je een apparaat hebt met internetverbinding zijn alle cloud-gebaseerde applicaties eenvoudig en snel vanaf iedere locatie te openen. De hoeveelheid beschikbare ruimte is onbeperkt. Zorgeloos werken, waar je ook bent.

Betere beveiliging
Het aantal laptops dat per jaar kwijtraakt binnen organisaties is aanzienlijk. Dit kan serieuze gevolgen hebben voor de veiligheid, gezien er vaak gevoelige gegevens op staan. Dankzij cloud-applicaties worden gegevens veilig opgeslagen in de cloud. Een kwijtgeraakte laptop is dankzij de cloud geen ramp meer, maar slechts vervelend.

 

Nieuwsarchief Tip de redactie