Big Data

Bekijk video's

De groei van de hoeveelheid data, databronnen en analysemogelijkheden, wordt vaak aangeduid met de term Big Data. Big Data is eigenlijk de digitalisering van de maatschappij en speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt groeit dagelijks. Consumenten slaan steeds meer data op. Denk hierbij aan bestanden, foto's en films. We delen ook steeds meer data op bijvoorbeeld Facebook en YouTube. Door het gebruik van social media en mobiele apparaten groeit de data exponentieel.  meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

4 .... 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 > 71
4 .... 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 > 71

Opslaan en delen van Big Data

Naast het opslaan en delen van data, verzamelen apparaten en sensoren ook steeds meer data. Dit wordt ook wel 'Internet of Things' genoemd. De data die gegenereerd wordt bevat een schat aan belangrijke informatie voor bijvoorbeeld marketing- en sales doeleinden. Het analyseren van de data is dus eveneens een belangrijk punt. Echter is dit niet eenvoudig gezien de hoeveelheid en complexiteit van deze data.

Data analyseren

Nadat je data geanalyseerd hebt kun je vervolgens het gedrag voorspellen. Zo kan je preventief en doelgericht te werk gaan. Je doelgroep is steeds gerichter te benaderen door de gegevens te gebruiken die je al hebt.

Analyseer je beschikbare data

In veel bedrijven wordt gebruikgemaakt van Big Data. Denk hierbij aan het analyseren van bezoekers op jouw website of de statistieken van jouw social media-accounts die je dagelijks kunt bekijken.

Big Data levert groeikansen op

Door de hoeveelheid data die we gebruiken en delen is het mogelijk nieuwe inzichten te creëren en zaken te voorspellen. Als je in staat bent de hoeveelheid data op de juist wijze te analyseren heb je een voorsprong op de concurrentie. Het aanbod voor de betreffende doelgroep wordt almaar gerichter. Big Data wordt ook wel 'het nieuwe goud' genoemd.

 

 

Nieuwsarchief Tip de redactie