Marco van der Hoeven

Marco van der Hoeven is als  Manager content CxO van Executive People verantwoordelijk voor de content op het platform. Hij is sinds 1996 actief als bladenmaker en videoproducent, met name op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid, politieke verslaggeving en ICT. Marco van der Hoeven was onder meer als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de succesvolle herlancering van CIO Magazine in Nederland. Ook was hij bij VNU Business Publications verantwoordelijk voor alle Computable specials, waaronder het lanceren van de Computable 100.  meer>

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 99
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 99

Profiel Marco van der Hoeven: 

Op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid heeft Marco van der Hoeven als hoofdredacteur het vakblad Noodzaak opgezet, met informatie over de wereld van de Veiligheidsregio. Hij heeft onder meer bijdragen geschreven voor Binnenlands Bestuur, Management Team, Staatscourant, IT Executive, Overheid Innovatief, Technisch Weekblad, Supply Chain Magazine, Career & Company, Arts & Auto, ICT & Metaal en Living Media.

Content

Marco van der Hoeven is tevens oprichter en eigenaar van Mediabureau Leiden BV. Met Mediabureau Leiden BV verzorgt hij samen met journalisten, vormgevers en fotografen content marketing, advies, teksten en training over en voor Nederlandse bedrijven en (overheids)organisaties.

Geschiedenis
Marco van der Hoeven studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Leiden, waar hij zich specialiseerde in militaire geschiedenis. Hij is oprichter en eigenaar van Mithras Excursies. Mithras organiseert al sinds 1995 volledig verzorgde excursies naar slagvelden in Nederland en België, of levert academisch geschoolde gidsen die groepen rondleiden over deze historische locaties. Bestemmingen waar groepen begeleiding voor kunnen boeken zijn onder meer Waterlo, Ieper, de Grebbeberg en het landingsterrein van de invasie van 1799.

Napoleon
Marco van der Hoeven is tevens auteur van het militair historische standaardwerk Het leger van het Koninkrijk Holland en de Duitse veldtochten van Napoleon 1806, 1807 en 1809. In 1806 trokken op last van Napoleon 12.000 soldaten van het Koninkrijk Holland naar Duitsland. Ze zouden daar aan de kant van Frankrijk vechten tegen Pruisen, Zweden, Russen en Engelsen. Na de succesvolle afsluiting van de veldtocht in 1807 bleven 6000 Hollanders achter als bezetters van de Noord Duitse gebieden. In 1809 zouden zij nog een keer in actie komen, ditmaal om een opstand neer te slaan. In dit boek, van Marco van der Hoeven worden de lotgevallen van de Nederlandse militairen in dienst van Napoleon beschreven.

Nieuwsarchief Tip de redactie