T-Mobile laat meisjes kennis maken met techniek, IT en IoT

01-04-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

T-Mobile laat meisjes kennis maken met techniek, IT en IoT

Voor het vierde jaar op rij maakten jonge meiden bij T-Mobile kennis met de techniek van nu én de toekomst. 45 meisjes - van 10 tot 15 jaar - van het Haagse Maris College Bohemen kregen op het hoofdkantoor van de telecomprovider een kijkje in de wereld van de nieuwste technologische innovaties. Het aantal jonge vrouwen dat uiteindelijk kiest voor een beroep in bèta, techniek en IT is met 16 procent* nog altijd laag. T-Mobile wil deze groep al op jonge leeftijd motiveren en inspireren om voor een opleiding in de techniek te kiezen.

Als tech driven bedrijf heeft T-Mobile belang bij een groeiende talentenpool van jonge techniekers. Zowel in aantallen als in diversiteit. Thibaud Rerolle, Chief Technology Information Officer bij T-Mobile: “De vraag naar technisch talent neemt alleen maar toe. Ook bij ons als bedrijf vormt technologie de basis van al onze producten en diensten. Daarnaast wordt onze hele maatschappij steeds meer vormgegeven door technologie en IT. Wij vinden het als organisatie belangrijk dat vrouwen daar een even grote invloed op hebben. Als bedrijf streven we naar een evenwichtige verdeling van mannen en vrouwen in onze organisatie en in het bijzonder op onze techafdeling. Echter, vandaag de dag zie je nog steeds dat een technische baan voor veel meiden en jonge vrouwen nog steeds niet een voor de hand liggende keuze is. We hopen daar verandering in te brengen door events zoals Girls’ Day te organiseren.”

Workshops en inspiratiesessies

Deze Girls’ Day genoten de jonge scholieren van uiteenlopende workshops. Zo konden de meisjes actief bijdragen aan de Feelee app, een app die jongeren helpt hun emoties met behulp van emoji’s te duiden. Zo kunnen ze hun gevoel koppelen aan de activiteiten op een dag. Gaan ze opzoek naar goud in oude telefoons, aan de slag met Iot en leren de meiden hoe ze een robot kunnen programmeren om specifieke opdrachten uit te voeren.

Connect to Change

T-Mobile is één van de grootste telecomproviders van Nederland en voelt zich verantwoordelijk voor de wereld en de mensen om zich heen en draagt om die reden actief bij aan een inclusieve samenleving. Iedereen verdient gelijke kansen en toegang tot de mogelijkheden die digitalisering biedt. Niemand mag daarin achterblijven of buitengesloten worden. De organisatie doet er alles aan om de diversiteit in de organisatie te bevorderen en een inclusieve werkomgeving aan te bieden. Gendergelijkheid is daar een belangrijk onderdeel van.

VHTO

Dit is de vierde keer dat T-Mobile Girls’ Day organiseert. Expertisecentrum genderdiversiteit in bèta, techniek en IT, VHTO, is initiatiefnemer van deze dag. Verschillende bedrijven openen vandaag hun deuren voor meisjes tussen de 10 en 15 jaar.

*Bron: monitor Techniekpact 2022

Terug naar nieuws overzicht