Microsoft komt met nieuwe Windows 11 Insider Preview

01-04-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft komt met nieuwe Windows 11 Insider Preview

Microsoft komt met een nieuwe Windows 11 Insider Preview. De tech gigant meldt aan zijn Windows Insiders dat Windows 11 Insider Preview Build 23424 is uitgebreid naar naar zijn Dev Channel.

Er is onder andere een vernieuwing van de widgets-bordervaring met een groter canvas (3 kolommen indien ondersteund door het apparaat) en nieuwe zones om gebruikers snel toegang te geven tot overzichtelijke widgets van hun apps en services en om gebruikers in staat te stellen een hoogwaardige pauze met hun gepersonaliseerde feed.

Content Adaptive Brightness Control (CABC) is al een functie waarmee gebruikers bekend zijn. Deze functie in Windows 11 zal delen van een scherm of monitor dimmen of helderder maken op basis van de inhoud die wordt weergegeven, met als doel een balans te vinden tussen verminderd stroomverbruik en visuele ervaring om de batterij te sparen. "Vanaf deze build staan we toe dat deze functie wordt uitgevoerd op apparaten zoals laptops en 2-in-1's die zijn aangesloten op een oplader, evenals op desktop-pc's. Voor de meeste gebruikers zal deze verandering niet merkbaar zijn en zou het energieverbruik moeten verminderen" aldus Microsoft.

Lees alle details hier.

Terug naar nieuws overzicht