Google start inschrijvingsperiode Community Grants 2023 omgeving Eemshaven

01-04-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google start inschrijvingsperiode Community Grants 2023 omgeving Eemshaven

Lokale non-profitorganisaties uit de omgeving van de Eemshaven kunnen binnenkort deelnemen aan de nieuwe ronde van de Google Community Grants. Dit is het 8ste jaar op rij dat Google dit organiseert en daarmee de gemeenschap steunen waar zij onderdeel van is en waar haar medewerkers wonen. Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 27 maart aanstaande. Voor geïnteresseerde organisaties vinden er op 29 maart en 4 en 5 april aanstaande informatiesessies plaats.  

Het Datacenter Community Grants-programma ondersteunt organisaties, projecten en initiatieven die een directe invloed hebben op de gemeenschap rond een datacenter van Google. De Community Grants worden door Google verstrekt in Groningen voor lokale projecten van non-profitorganisaties en bepaalde openbare organisaties, zonder winstoogmerk. 

Inmiddels meer dan 40 projecten gesteund met Grants
Sinds de opening van het datacenter in Eemshaven heeft Google meer dan 40 NGO’s in de regio Groningen financieel ondersteund met Community Grants, voor een totaalbedrag van ruim EUR 1,19 miljoen. De activiteiten van deze projecten variëren van het ontwikkelen van educatieve spellen tot leren over bijenteelt en het inspireren van kinderen op het vlak van wetenschap en technologie.

Dit jaar financiert Google projecten die zich richten op onderwijs, algemeen economisch belang, overbruggen van de digitale kloof, duurzaamheid, gezondheid en wetenschap, en kunst en cultuur. 

Meer uitleg over de categorieën en welke activiteiten hieronder vallen is te vinden op de Community Grants website

Terug naar nieuws overzicht

Tags

datacenter, mvo