4NG wordt digitale partner van ProRail

29-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

4NG wordt digitale partner van ProRail

Fullservice digitale bureaugroep 4NG wordt partner voor de digitale kanalen van ProRail. 4NG, onderdeel van Conclusion, heeft de Europese openbare aanbesteding gewonnen voor het beheer en de verdere ontwikkeling van drie websites: ProRail.nl, WerkenbijProRail.nl en Spoordata.nl.

De belangrijkste doelstelling is om een optimale user en employee journey neer te zetten op deze drie platformen. De samenwerking is per 23 november gestart voor maximaal acht jaar. ProRail en Conclusion werken al jaren samen op het gebied van cloudinfrastructuur, security en werkplekdienstverlening. Deze aanbesteding is gewonnen door 4NG, mede omdat haar ervaring en expertise goed aansluit bij de toekomstplannen van ProRail. 4NG heeft bovendien Nederlandstalige developers in huis en het bedrijf biedt 24/7 support. Dit waren belangrijke voorwaarden.

De werkzaamheden van 4NG voor ProRail zijn gericht op het optimaal functioneren van de websites en het verbeteren van de user en employee experience. 4NG werkt voor ProRail aan innovaties, zoals applicatieontwikkeling gericht op de arbeidsmarkt en tooling om het klikgedrag van bezoekers inzichtelijk te maken. Het bedrijf biedt ook support en beheert de Optimizely software die wordt gebruikt voor de drie websites. 4NG is Platinum Europe partner van dit softwarebedrijf.

Inés Plasmans-Levert, Directeur Communicatie en Externe Betrekkingen bij ProRail: “We willen ProRail graag een frisse en moderne uitstraling geven, als organisatie én als werkgever. 4NG gaat ons helpen om onze stakeholders deze vernieuwde uitstraling te laten ervaren. We kennen Conclusion al goed doordat we met meerdere bedrijven binnen het ecosysteem samenwerken. Dat maakt de aftrap van deze samenwerking heel fijn. Bovendien heeft 4NG direct enthousiasme, proactiviteit, focus en meedenkend vermogen getoond. Met deze samenwerking slaan we een mooie brug tussen onze communicatieve doelen en het achterliggende IT- en datafundament.”

Michiel Kroeks, Algemeen Directeur van 4NG: “We zijn trots dat we deze aanbesteding hebben gewonnen en kijken ernaar uit om voor ProRail op het digitale vlak het verschil te maken en hen te ontzorgen. Wij bekijken de zaken net even anders en zo hebben we ook de aanbesteding aangevlogen. Dat past goed bij één van de credo’s van ProRail: onder elk spoor liggen dwarsliggers. Het maatschappelijke karakter van de organisatie past ons als een handschoen. De werkzaamheden aan het spoor, en daarmee het zorgdragen voor veilig vervoer van passagiers én goederen waar ProRail zich voor inzet, maakt het werken voor deze klant extra bijzonder.”

Terug naar nieuws overzicht