Cryptoplatform Binance aangeklaagd in VS

29-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cryptoplatform Binance aangeklaagd in VS

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) daagt cryptoplatform Binance en diens oprichter Changpeng Zhao voor de rechter. Binance zou jarenlang de regelgeving geschonden hebben, onder meer door transacties en dienstne uit te voeren zonder de hiervoor benodigde vergunning.

De Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is een toezichthouder die toeziet op de futures- en optiemarkten in de VS. De waakhond stelt dat Binance al jaren op de hoogte is dat het niet volgens de regelgeving opereert. De aanklacht die tegen Binance is ingediend maakt volgens de Amerikaanse toezichthouder onderdeel uit van een bredere actie tegen misdragingen in de cryptowereld.

CFTC wil boetes en handelsverbod

Binance ligt al langer onder het vergrootglas in de Verenigde Staten (VS). De CFTC wil het cryptoplatform nu boetes en een handelsverbod opleggen. Naast oprichter Changpeng Zhao daagt de toezichthouder ook voormalig directeur Samuel Lim voor de rechter.

Het cryptoplatform meldt in een reactie teleurgesteld te zijn in de aanklacht. Het wijst erop al twee jaar met de CFTC samen te werken om aan de Amerikaanse regelgeving te voldoen. Dit houdt onder meer in dat het platform actief gebruikers en IP-adresssen uit de Verenigde Staten (VS) blokkeert.

Terug naar nieuws overzicht