Hardis Group lanceert Reflex in Google Cloud

27-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Hardis Group lanceert Reflex in Google Cloud

Ontwikkelaar van logistieke software Reflex, onderdeel van Hardis Group, kondigt aan dat zijn softwarepakket voor de optimalisatie van de logistieke uitvoering op verschillende locaties (magazijnen, winkels, fabrieken, afhaalpunten …) vanaf nu ook beschikbaar is als SaaS in de publieke cloud van Google. Reflex lanceert bovendien een heel nieuwe oplossing, Reflex Visbility, die uit drie modules bestaat: Unified Inventory, Order Tracking en Control Tower. De lancering gaat gepaard met een grote update van de RF-applicatie voor Android.

Door zijn aanbod voortdurend uit te breiden, positioneert Reflex zich als Europees marktleider in supply chain execution. De groep heeft de ambitie om oplossingen te bieden die de supply chain collaboratiever, efficiënter en duurzamer maken.

Nieuwe versie van Reflex als SaaS in Google Cloud

De nieuwe SaaS-versie van Reflex is ontwikkeld voor de publieke cloud en bouwt verder op de functionele rijkdom van eerdere versies. Voorheen werd Reflex alleen via een ‘private cloud’ aangeboden. Het voordeel van een publieke cloud-omgeving is dat bedrijven hier ook hun andere bedrijfsapplicaties in kunnen onderbrengen. Naast beschikbaarheid en gegarandeerde kwaliteit (SLA) biedt Reflex SaaS in de Google Cloud een hoog niveau van beveiliging, betrouwbaarheid, aanpasbaarheid en gebruiksgemak.

“Deze nieuwe public cloud versie is een belangrijk element in de ondersteuning van onze klanten bij hun logistieke uitdagingen. Het past bovendien in de ambitie van Reflex om de Europese marktleider in supply chain execution te worden. Deze oplossing maakt wereldwijde implementaties makkelijker en biedt een optimale TCO met gegarandeerde beschikbaarheid en SLA”, zegt Florent Boizard, directeur van de business unit Reflex van Hardis Group.

Reflex Visibility: realtime overzicht en supply chain-samenwerking

Bovenop Google Cloud lanceert Hardis Group het Reflex Visibility-platform. Dit nieuwe platform biedt transparantie over verschillende voorraadpunten heen, ongeacht het WMS waar deze mee worden aangestuurd, en faciliteert realtime gegevensuitwisseling tussen partijen en ecosystemen. De oplossing komt voort uit een nauwe samenwerking tussen de R&D-afdeling van Reflex en diverse klanten uit de industrie, de retail en de logistieke dienstverlening. Door meer inzicht en betere samenwerking tussen ketenpartners kunnen klanten van Reflex hun logistieke prestatie en hun serviceniveau verbeteren.

Het Reflex Visibility-platform bestaat in eerste instantie uit een portal met drie modules:

Unified Inventory: nauwkeurig realtime-overzicht van alle voorraad in een logistiek netwerk (centrale magazijnen, magazijnen aan de rand van de stad, winkels, fabrieken, partners …).
Order Tracking: end-to-end realtime-overzicht van zowel inkomende als uitgaande orders, van orderbevestiging tot levering.
Control Tower: centrale aansturing van supply chain execution op verschillende locaties en gedeelde logistieke KPI’s in het bedrijfsecosysteem (leveranciers, klanten en partners).
Het visibility-platform zal in de toekomst verder worden uitgebreid met een collaboratie-laag. In de komende maanden staat een module voor het gezamenlijk beheer van claims op de agenda. Later zal ook functionaliteit op het gebied van order management worden toegevoegd

“Voor de ontwikkeling van Reflex Visibility vertrokken we vanuit de vaststelling dat logistieke centra niet langer in een vacuüm kunnen opereren – vanwege de eisen van de klant, de druk op kosten en levertijden en de vele verstoringen met potentiële impact op de supply chain. Logistieke uitvoering gaat tegenwoordig over een groot aantal locaties. Partners willen beter samenwerken en hebben tools nodig voor een uniform realtime-overzicht,” aldus Florent Boizard.

Update van de RF-applicatie voor Android

De derde grote aankondiging van Reflex betreft een update van de RF-applicatie voor Android. Hierin is een aantal ergonomische verbeteringen aangebracht, die tot een hogere productiviteit van magazijnmedewerkers leiden. De grafische interface is volledig aangepast om het navigeren tussen processen makkelijker te maken, de opleidingsduur te verkorten en de ergonomie te verbeteren (door de keuze voor een donker thema). De verbeterde applicatie kan realtime communiceren met gekoppelde objecten in logistieke centra zoals robots, pick/put-to-light-systemen en weegschalen waardoor een nog hogere efficiëntie van de logistieke operatie wordt bereikt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud