ITQ gaat partnership aan met NetClean

23-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ITQ gaat partnership aan met NetClean

ITQ, een cloudtechnologiebedrijf in de Benelux, kondigt  een partnership aan met de gespecialiseerde cybersecurity provider NetClean. Met deze deal wordt ITQ de exclusieve retailer van NetClean's detectiesoftware CSAM (Child Sexual Abuse Material) in de Benelux, zodat je beter bestand bent tegen de groeiende CSAM-dreiging.

ITQ gaat NetClean's technologie leveren als een managed service, waardoor je één naadloze oplossing krijgt die bescherming biedt voor Windows-, iOS- en Android-besturingssystemen, op mobiel, laptop en tablets. Deze samenwerking biedt klanten ook productmanagementondersteuning en gespecialiseerd advies in de gevoelige scenario's die ontstaan bij de detectie van CSAM op een bedrijfsapparaat.

Anna Borgström, CEO van NetClean: "We zijn blij dat we met ITQ dit nieuwe hoofdstuk van onze groei ingaan. We weten dat de dreiging van CSAM is versneld door de pandemie aangedreven veranderingen in werkpatronen en dat vormt een uitdaging voor de zakelijke, juridische en commerciële verantwoordelijkheden van bedrijven. Als het op zelfbescherming aankomt, zijn er miljoenen redenen en geen excuses."

Robert Hellings, CEO van ITQ: "NetClean helpt bij het beschermen van wat belangrijk is, is een waardevolle aanvulling op ons duurzaamheidsbeleid en sluit goed aan bij het mensgerichte bedrijf dat we zijn. Bovendien zijn we ons er volledig van bewust dat CSAM extra risico's met zich meebrengt in organisaties van onze klanten. De belangrijkste producten van NetClean - ProActive en ProTective - leveren een specifieke en absoluut cruciale dimensie van cyberbescherming. We zijn blij dat we dat onze klanten kunnen bieden, door exclusief samen te werken met een bedrijf dat ook deel uitmaakt van de VMware-familie."

Dit partnership is een belangrijke stap vooruit voor het klantvoorstel aldus ITQ. Het laat ook de betrokkenheid van het bedrijf zien als het gaat om toegang tot CSAM te detecteren, te blokkeren en op verantwoorde wijze te rapporteren, zo meldt Hellings.

Terug naar nieuws overzicht
Security